Plante de interior care tolereaza aerul uscat

crassula

Cele patru anotimpuri, difera intre ele, nu doar prin conditiile climaterice specifice, care contribuie in mod evident la schimbarea mediului ambiant. Daca odata cu venirea binecuvantatei primaveri, ne grabim sa iesim din case si sa ne bucuram de tot ce inseamna flori si verdeata -   intr-un cuvant de vegetatie, odata cu apropierea frigului si a anotimpului zapezilor, ne grabim sa ne asiguram de caldura locuintelor si sa ne pregatim plantele de interior pentru a trece cu bine de frigul iernii.

 

 

 

Pentru a ajuta plantele sa reziste si sa nu sufere de inghet, stiut fiind ca acesta le poate omori, iarna apelam la incalzirea, uneori exagerata, a spatiilor ambiante.

Dar cum respiratia este un fenomen specific nu numai oamenilor ci si plantelor, cand aerul din incaperile noastre devine prea uscat, alaturi de noi sufera si dragele noastre "colocatare producatoare de clorofila".

 

 

 

Astfel de probleme, de "insuficienta respiratorie", apar la plante atat vara, cand soarele incalzeste extrem de mult aerul si il usuca, dar si iarna, cand atmosfera din casele noastre devine foarte uscata din pricina surselor de caldura utilizate: calorifere, radiatoare, sobe si chiar becuri si alte surse de caldura.

 

 

 

Pentru a combate  uscaciunea exagerata si a ajuta plantele sa respire este indicat sa apelam la diverse metode de crestere a umiditatii atmosferice: pulverizarea cu apa a plantelor, asezarea ghivecelor pe tavi de pietris pline cu apa, asezarea de vase cu apa in apropierea lor si utilizarea umidificatoarelor de camera.

 

 

 

Sunt totusi situatii cand nu putem utilize niciuna din aceste metode. Persoanele ocupate care iubesc florile si doresc sa-si amenajeze spatiul de locuit cu plante ornamentale, dar care dispun de foarte putin timp disponibil pentru ingrijirea acestora, trebuie sa stie ca exista plante de apartament ce rezista foarte bine la conditii de uscaciune a aerului, unele fiind chiar iubitoare a unor astfel de conditii.

 

 

 

O categorie de plante care nu doar tolereaza uscaciunea aerului, ci o prefera in detrimentul umiditatii, o reprezinta cactusii si suculentele. Cativa reprezentanti ai cactusilor, pe care ii puteti cultiva cu usurinta in apartamentele dumneavoastra sunt:

 

Echinopsis, Mammillaria, Aporocactus, Cereus, Astrophytum, Chamaecereus, Oreocereus, Cleistocactus, Echinocereus (sau Wilcoxia), Opuntia, Gymnocalycium si Rebutia.  Trebuie sa retineti insa ca aceste plante au nevoie de foarte mult soare, deci va trebui sa le amplasati intr-un spatiu care sa beneficieze zilnic de minim 6 ore de lumina abundenta.

 

 

Februarie 2008

Gradinamea.ro

V.S.

Articole asemănătoare

 • Sfaturi pentru o gradina de interior

  Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

 • O vara sanatoasa cu smoothie de citrice

  Constituind o sursa importanta de vitamine si minerale, citricele au facut in mod firesc deliciul oamenilor vreme de sute de ani. Plantele din grupa citricelor sunt arbusti fructiferi dintre care cei mai raspanditi ca plante de interior sunt lamaiul, mandarinul si portocalul.

 • Plante medicinale care se recolteaza in august

  Avand o traditie de aceeasi varsta cu omenirea, fitoterapia este considerata printre cele mai vechi ramuri ale stiintei medicale. Prin prisma climatului temperat si a diversitatii formelor de relief, tara noastra a beneficiat de o paleta variata de plante de leac, care din pacate nu este apreciata la justa valoare.

 • Plante de interior: Hibiscus

  Hibiscus este una din cele mai frumoase plante de interior datorita splendorii florilor sale, iar daca ii dam atentia cuvenita infloreste intreaga vara. Petalele pot concura fara

 • Plante de interior care purifica aerul

  Plantele de casa fac mai mult decat sa aduca luminozitate si culoare in designul unei incaperi. Ele ofera si beneficii reale pentru sanatatea corpului.


Warning: fopen(cache/351b706553fefc05533690834007bcd7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139