Marmelada de caise

Ingrediente:
 
un kilogram de caise bine coapte, cantarite fara samburi
600 g zahar tos
 
Mod de preparare: caisele se spala, se scot samburii si apoi se cantaresc. Alegeti doar caise bine coapte, fara pete sau defecte. Se indeparteaza pielitele pentru o marmelada fina si se pun la fiert intr-o cratita, amestecate cu zaharul, amestecand tot timpul cu o lingura de lemn si insistand pe fundul vasului, pentru ca amestecul sa nu se prinda. Focul trebuie sa fie mediu spre iute pentru ca marmelada sa pastreze culoarea fructelor, un frumos galben auriu, fara sa se afume sau sa capete o nuanta mai inchis, cand este posibil sa fie si putin amaruie. Cand este gata se toarna calda in borcane curate, sterilizate, se acopera dupa ce s-a racit si a prins pojghita deasupra.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Cocktail Zombie (cu gust de caise)

    O varianta a unei retete celebre, interesant prin nota fructata adusa de lichiorul de caise.

  • Mancare de caise

    Un desert natural cu gust puternic de fructe? O gustare pentru cei care prefera fructele si legumele? O alternativa la dulciurile clasice, cu multe calorii si zahar? O reteta care poate fi oricare dintre acestea.

  • Fursecuri cu gem de caise

    Seara, in timp ce stati de vorba cu prietenii dumneavoastra ori vizionati o emisiune interesanta, va puteti delecta si cu cateva fursecuri cu gem de caise alaturi de un ceai.

  • Caise cu rom

    Un desert colorat si aromat, pentru cei care adora fructele, este cel de caise cu rom. Pentru a pregati aceasta reteta, gasiti mai jos ingredientele de care aveti nevoie.

  • Crema de caise cu frisca

    Un desert rapid si cu un gust delicios este potrivit intotdeauna pentru a-i servi pe cei dragi, atat pe cei mici, cat si pe cei mari. Astfel, va propunem sa preparati reteta de crema de caise cu frisca.


Warning: fopen(cache/ed867f1eae02eb8de60fdd9ba0c8d759) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139