Meniul ideal pentru o viata sanatoasa

Alimentatia sanatoasa inseamna in primul rand alimente naturale si variate. Cine are grija zilnic de de acest lucru si evita excesele nu va fi in pericol de a atinge gradul de obezitate, de a suferi de diverse boli sau de a tine diete. In plus, astfel nu trebuie sa neglijam placerile culinare, dar sa nu facem un obicei din acestea. Un alt lucru important este ca atunci cand servim masa sa fim relaxati, sa mancam linistiti, sa nu mancam pe fuga, in picioare sau repeziti.

Regulile de aur pentru alimentatia sanatoasa sunt urmatoarele: diversitate si masura! Nu exista un meniu ideal, unul care este valabil pentru oricine si pe placul oricui, deoarece acesta trebuie adaptat fiecarei situatii si persoane in parte.

Studiile, cercetatorii, articolele din presa, specialistii emit anumite atentionari, anumite sfaturi si reguli care de-a lungul timpului au inceput sa se contrazica. Spre exemplu, daca grasimea era exclusa de pe lista nutrientilor sanatosi, astazi ea este recomandata. Este foarte dificil si complicat in acelasi timp sa fie studiat si cercetat comportamentul oamenilor in privinta alimentatiei, deoarece fiecare om este unic, are propriile nevoi, iar studiile se fac dintr-un anumit punct de vedere. De aceea toate “poruncile” care descriu dietele de diferite tipuri si feluri trebuie gandite si adaptate propriului organism. Nu trebuie luate ca atare si nici respectate in profunzime.

In primul rand trebuie sa ne ascultam organismul si sa ne hranim intr-o maniera responsabila. Iata cateva principii dupa care ne putem ghida fara probleme:

- cu cat exista mai multa diversitate, cu atat este mai bine
- este foarte important sa ne mentinem echilibrul si masura
- timpul, cele 15 sau 30 minute pe care ni le luam ca sa mancam, este foarte important
- pe cat posibil este indicat sa folosim alimente naturale
- hidratarea joaca un rol foarte important pentru o viata sanatoasa

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Fructele de padure pentru o alimentatie sanatoasa

  Cei care consuma des fructe de padure proaspete, congelate sau sub forma de suc se vor simti mai tineri, vor avea mai multa energie si vor scadea riscul aparitiei unor afectiuni cronice. Fie ca este vorba de zmeura sau afine, fie de mure, coacaze si lista poate continua fructele de padure sunt un aliat esential pentru o sanatate cat mai buna.

 • De ce merita sa consumi mai des alune de padure

  Sunt lucruri pentru care am fi dispusi sa facem eforturi considerabile sa le obtinem. Rezumandu-ne strict la alimentatie, ce ati considera ca ar fi important pentru o viata sanatoasa? Lista ar putea fi foarte de variata si aproape nesfarsita, din cauza aceasta, va sugeram sa acordati cateva momente de atentie alunelor de padure.

 • Sfaturi pentru o viata lipsita de probleme medicale

  Potrivit celor mai recente studii, pentru a avea o viata sanatoasa cu vizite la medic doar de control, cheia succesului se ascunde in spatele unor cuvinte precum echilibru, moderatie si varietate.

 • Cum sa ducem o viata sanatoasa?

  Un vechi si intelept proverb in limba latina suna astfel: "Mens sana in corpore sano". Fiecare om tinde sa duca o viata buna

 • Sase motive pentru a consuma carne mai putina

  Tot mai multe persoane, din dorinta de a avea o viata sanatoasa, adopta dietele vegetariene. Legumele si fructele crescute organic au un continut mai bogat de nutrienti, comparativ cu aceleasi produse, crescute cu ajutorul substantelor chimice pentru a se dezvolta intr-un timp mai scurt.


Warning: fopen(cache/2630945b088c47a0376966e754d9cf5a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139