Migrenele rezultatul deshidratarii?

Expertii denumesc migrenele ca fiind boala numarul unu a populatiei. Exista aproximativ 250 de feluri de migrene, iar peste  50% dintre romani sufera constant de aceste dureri uneori insuportabile. De cele mai multe ori cauzele sunt multiple si le putem indeparta cu usurinta, daca am realiza de unde provin.

Prea putina apa nu este pe placul creierului nostru. Lipsa apei, chiar si in cantitati poate nesemnificative, poate fi un factor care declanseaza durerile de cap. Sangele se ingroasa putin, astfel oxigenul nu mai ajunge la creier asa cum ar trebui. De aceea medicii recomanda sa consumam 2 – 3 litri de apa zilnic.

Lipsa de magneziu poate fi o alta cauza a migrenelor. De aceea, ca sa evitam aceasta problema, indicat este sa mancam zilnic sau mai des cereale, paine integrala, nuci sau spanac.

Capcana cafelei este subestimata de foarte multe persoane. Daca la sfarsit de saptamana nu consumam cafea sau nu ne luam “doza” zilnica, asa cum o facem la servici, lipsa acesteia se poate manifesta prin migrene. De aceea indicat este sa reducem bautura fierbinte si aromata pe cat posibil.

Temperaturile ridicate maresc valorile tensiunii arteriale. Astfel exista riscul de a suferi de migrene suparatoare. Specialistii spun ca odata cu cresterea temperaturilor, este marit si riscul acesta cu aproximativ 7,5%.

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

  • Milkshake cu unt de arahide si scortisoara

    Un milkshake usor de pregatit acasa, pentru care veti avea nevoie de 2-3 banane bine coapte (tinute la congelator pentru 20 de minute inainte de a fi taiate), unt de arahide cremos, lapte de cocos, putina scortisoara, putina miere sau sirop de artar. Rezultatul? O bautura dulce, aromata, parfumata, perfecta cu putina gheata.

  • Marinada in stil hawaiian

    Recomandata pentru carnea de pui (dar poate fi folosita si pentru porc sau, de ce nu, vita), este o marinada dominata de gustul dulce, exotic, alaturi de notele sarate si usor picante, rezultatul fiind cu siguranta o surpriza pentru cei dispusi sa incerce astfel de experimente culinare. Cu rezultate savuroase.

  • Recorduri Guiness din lumea plantelor

    Cea mai lunga pastaie de fasole verde: in 1996 o singura pastaie dintr-o gradina din Carolina de Nord (SUA) a fost masurata cu atentie. Rezultatul? 121,9 cm.

  • Sos usor picant cu mustar

    O reteta usoara a unui sos cu mustar si putina boia iute, gata imediat si excelent pentru carnea de porc sau de pui, crenvursti, legume la cuptor, cartofi copti sau fierti. Versatil si aromat, are nevoie de ingrediente de buna calitate pentru ca rezultatul final sa fie unul delicios.

  • Strugurii Kodrianka

    Soi de struguri de masa de origine din Republica Moldova, Kodrianka este o varietate obtinuta din doua tipuri de struguri foarte apreciate, Moldova si Marszalskij, iar rezultatul a fost un soi de vita de vie cu productivitate anuala foarte buna, rezistenta naturala ridicata la ger, seceta si boli, longeviva si relativ usor de cultivat.


Warning: fopen(cache/9cf2f2dc65f4fc06aa2c6be082d61e08) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139