Monstera(M. Deliciosa - Philodendron pertusum)

Denumire stiintifica
Monstera(M. Deliciosa - Philodendron pertusum)

Denumire populara
Monstera, Ananasul saracului

Specii si varietati
M. deliciosa. Varietati: variegata, borsigiana.

Are tulpina foarte viguroasa, suculenta, ghimpata, cu radacini adventive foarte puternice. Frunzele sunt mari, in forma de inima, decupate pe margine si cu perforatii inegale in interior, de culoare verde stralucitor.

Ingrijire
Apa se administreaza numai cand pamantul de la suprafata se usuca usor. Frunzele nu se pulverizeaza cu apa, ci se sterg periodic cu un burete umed. Fertilizarea se face primavara si vara, la interval de 2 saptamani, cu solutii minerale in concentratie de 0,1-0,2%. Transplantarea se executa rar, o data la 4-6 ani, anual, insa, se inlocuieste pamantul de la suprafata.

Articole asemănătoare

 • Stiuca cu cartofi fierti

  Stiuca este unul dintre cei mai spectaculosi pesti care traiesc in tara noastra. Foarte raspandita in Delta Dunarii, in apele de ses si in lacurile de acumulare, aceasta poate depasi lungimea de 1 m.

 • Parcul National Paradisul Slovac

  Adapostind cea mai mare densitate de fluturi pe kilometru patrat din Slovacia, Parcul National Paradisul Slovac isi merita cu prisosinta numele. Paradisul Slovac este o regiune muntoasa cu altitudini cuprinse intre 800-1100 m in Parcul National Slovac.

 • Parcul National Gran Paradiso, Italia

  Parcul National Gran Paradiso este situat in nordul Italiei, in grupa estica a Alpilor Graici si cuprinde mai multe masive montane cu altitudini cuprinse intre 800 m si 4061 m.

 • Cele mai bune 5 plante cu frunzis in Feng Shui

  Tipul plantelor, forma frunzelor sau portul lor, precum si locul in care trebuie pozitionate in casa sau birou sunt iarasi cateva criterii de care trebuie sa tineti cont, atunci cand doriti sa realizati un decor Feng Shui.

 • Luna aprilie in gradina noastra de apartament

  Daca nu ati inceput deja sa va reamenajati balcoanele si terasele, trebuie sa stiti ca e timpul sa o faceti. Florariile de pretutindeni si raioanele cu specific de gradina din marile marketuri ofera acum o gama variata de plante cu flori.


Warning: fopen(cache/7e6153c3ea9934a12c61779ca458a0cc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139