Nuferii din gradina noastra

Nuferii iubesc lumina, locurile calde, deci sursele de apa, lacurile mici amenajate in gradina, care sunt sub razele soarelui cel putin cinci ore pe zi. Cu cat este mai cald cu atat mai mult delicatele plante se vor dezvolta si se vor inmulti infrumusetand tot ceea ce le inconjoara.

Perioada cea mai potrivita de a planta nuferi incepe la mijlocul lui aprilie si se sfarseste toamna. Cel mai indicat este ca plantele sa fie asezate in cosulete impletite. Astfel acestea pot fi usor contolate si nu vor iesi la malul lacului articficial. Cu cat este mai puternica planta si cu cat are tendinta de a se extinde mai mult cu atat are nevoie de un cos mai puternic. Pentru un lac de 70 – 100 cm adancime potriviti sunt nuferii mari din specia "Hever White" spre exemplu. Lacurilor care au o adancime de pana la 50 cm li se potrivesc nuferii mai mici, precum "Froebeli".

Imaginea ideala a unei gradini ar fi urmatoarea: un lac ingrijit si impodobit cu nuferi cu frunze rotunde, care plutesc la suprafata apei si care sustin florile albe, rosii sau galbene. In cazul in care acestia se inmultesc si nu mai au loc suficient, frunzele vor creste una peste cealalta, iar florile vor fi din ce in ce mai putine.

Daca totusi se intampla acest lucru gradinarii ar trebui sa rareasca plantele. Cea mai buna perioada pentru acest lucru este primavara. Nuferii vor creste apoi mai frumos si vor arata spectaculos.

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Satchmo

  Soi de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu puternic, intens, cu parfum dulce si o buna rezistenta boli si daunatori, acest Satchmo se adapteaza usor conditiilor de clima si sol din tara noastra, crescand la fel de bine intr-un parc sau o gradina.

 • Bujorii Black Beauty

  Cu flori mari si parfumate, de un visiniu inchis, aceasta varietate de bujor se adapteaza usor conditiilor din tara noastra, avand nevoie doar de un sol relativ fertil, cat mai mult soare (dar se dezvolta bine si intr-un spatiu din gradina unde sa fie in penumbra) si sa fie udat in mod regulat, fara a folosi cantitati mari de apa.

 • Prunele Bluefree

  Soi de prun cu productie buna si fructe relativ mari, dulci, cu o aroma puternica si un colorit placut, un violet inchis cu note indigo, Bluefree poate fi plantat practic in orice gradina, adaptandu-se usor solului si conditiilor climatice din tara noastra.

 • Activitatile din gradina in luna noiembrie

  Activitatile din gradina nu se sfarsesc o data cu primele frunze cazute, nici macar cu cele din urma care imbraca pamantul.

 • Lacul artificial din gradina

  Asezati un recipient cu apa pe iarba din gradina. Veti fi surprinsi cat de repede se aduna mierlele, vrabiutele sau gazele pentru a-si potoli setea


Warning: fopen(cache/55e6637f2a42d1073e36417b7966ba92) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139