Trandafirii Satchmo

Soi de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu puternic, intens, cu parfum dulce si o buna rezistenta boli si daunatori, acest Satchmo se adapteaza usor conditiilor de clima si sol din tara noastra, crescand la fel de bine intr-un parc sau o gradina. Are nevoie de un sol fertil, cu PH usor acid, drenare buna si ideal putin nisipos, la fel ca toti trandafirii, iar o tufa de Satchmo prefera cat mai mult soare pe toata durata zilei, pentru a avea multe flori, cu un colorit si parfum greu de uitat. Locul unde va fi plantat trebuie sa fie pe cat posibil ferit de curentii reci de aer, iar solul va fi curatat bine in prealabil de buruieni si pietris.

Aceasta varietate de trandafir se va planta primavara sau toamna, lasand cel putin 50 de cm distanta intre tufe si udand abundent imediat dupa plantare. Va avea nevoie sa fie udat in mod regulat pentru a mentine un nivel potrivit de umiditate, dar este un soi care va suporta relativ bine atat perioadele secetoase, cat si cele geroase. Si trebuie de fiecare data sa folositi cantitati moderate de apa.

Infloreste de la inceputul verii pana spre jumatatea toamnei, bobocii sunt mari, cu multe petale rosii, parfum dulce, specific pentru trandafiri. Nu au nevoie de lucrari de intretinere deosebite, doar sa indepartati periodic crengile uscate sau cu aspect bolnav.

Foto: wikipedia.org


 

Articole asemănătoare

 • Sase greseli pe care nu trebuie sa le faci in gradina

  Tineti un “jurnal de gradina”, unde sa va notati, eventual insotind randurile cu diagrame si desene, ce si cand ati plantat, unde, cum s-au dezvoltat trandafirii, daca bujorii au avut suficienta lumina si apa, cat mai aveti (estimativ) pana la prima recolta de rosii sau primele mere. In afara aspectului practic puteti sa lipiti din loc in loc si fotografii, pentru a va aminti mai tarziu cum arata gradina la inceput.

 • Trandafirii Theo Clevers

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, dubli, de un roz elegant, cu parfum dulce si dominat de notele fructate, Theo Clevers poate fi cultivat in gradini si parcuri unde viitoarea tufa sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei. La

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.


Warning: fopen(cache/9a18fa6a288d6b8c79adabe5fb5eb616) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139