Orhideea - regina plantelor de interior

Cum ne putem bucura de ea cat mai mult timp?

 

orhidee

 

Orhideea este regina plantelor din locuintele noastre, cucerindu-ne si incantandu-ne cu splendoarea culorilor si a petalelor. Familia orhideelor este pe locul 2 ca  marime, in total fiind raspandite in intreaga lume 15.000 pana la 30.000 de specii. Florile pot fi achizitionate din orice magazin de specialitate, insa pentru a creste sanatoase si armonios trebuie sa stim cateva lucruri de baza in ceea ce priveste ingrijirea lor.

 

 1. Orhideea are nevoie de multa lumina, de aceea cel mai indicat este sa fie asezata pe pervazul ferestrei. Cu toate acestea din luna mai razele soarelui  incep sa fie din ce in ce mai puternice, iar din aceasta cauza exista riscul ca frunzele si florile sa fie arse. Pentru a evita acest lucru este bine sa tinem jaluzelele trase, dar totusi sa lasam sa intrepatrunda pe alocuri lumina.
 2. Aceste plante trebuie udate doar cu apa statuta, cu apa de ploaie sau cu apa fiarta si apoi racita. Din cand in cand este bine sa le stropim cu dusul, insa ghiveciul trebuie scurs bine altfel apa ramane infiltrata la radacini, iar acestea pot putrezi in timp. Indicat este sa udam plantele aproximativ de doua ori pe saptamana. De asemenea este bine sa adaugam ingrasamant special pentru orhidee o data la doua saptamani, atunci cand aceasta se afla inca in crestere sau cand incepe sa infloreasca.
 3. Dupa ofilirea petalelor se taie aproximativ 3/4 din  tulpina, astfel este stimulata formarea urmatoarele flori. Ghiveciul orhideelor se schimba o data la 2 - 3 ani, iar atunci trebuie folosit pamant special pentru aceste plante.

 

Orhideele pot infrumuseta incaperile locuintei chiar si 20 de ani, doar daca ingrijirea se face corespunzator si cu multa dragoste.

 

Articole asemănătoare

 • Sfaturi pentru o gradina de interior

  Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

 • Apa de la robinet si plantele de interior

  Plantele de interior au nevoie pentru a se dezvolta armonios de patru lucruri de baza: apa, lumina, temperatura optima si pamant fertil.

 • Regina plantelor: Ganoderma Lucidum

  Ganoderma Lucidum, Reishi sau Ling Zhi, este cunoscuta si ca regina plantelor. Aceasta apartine grupului Polyporaceae a familiei de ciuperci Reishi. Familie cu peste 250 de specii, multe avand originea in regiunile tropicale si fiind totodata intrebuintate in medicina asiatica.

 • Apa de turba - ideala pentru plante acidofile

  Apa de turba este aliatul nostru de nadejde in privinta udarii sanatoase, fara efecte secundare, a plantelor de interior.

 • Amplasati cu atentie plantele de interior

  Indragim mult plantele de interior, dar stim cum sa le pozitionam si sa le ingrijim pentru a ne bucura de ele cat mai mult timp? Sunt plante care iubesc umbra, altele vor sa profite de umbra si lumina in aceeasi masura, iar altele nu pot trai fara lumina constanta.


Warning: fopen(cache/3fc086d432f177b9fc0421e737154e09) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139