Paduchele testos (prun)

(Parthenolecanium corni)

In urma atacului, pomii se debiliteaza si se usuca. Partile atacate sunt acoperite cu un praf negru. Femela depune aproximativ 2000 oua in mai, apoi moare, corpul ei formand un scut protector.
Larvele migreaza de-a lungul nervurilor si sug seva pana in septembrie, cand se reintorc pe ramuri. Pe ramuri naparlesc si se transforma in larve secundare, care ierneaza in crapaturile scoartei arborilor, la baza mugurilor sau pe frunzele cazute la sol. Sunt protejate de un strat de ceara.
Se deplaseaza pe tulpini si ramuri, llxandu-se cu trompa de tesuturi, in luna mai apar adultii.

Articole asemănătoare

 • Prunele Angeleno, productie buna, fructe mari si dulci

  Varietate de prun longeviv si rezistent, Angeleno va face in fiecare an prune mari, parfumate, cu coaja de un violet-rosiatic foarte atragator, fiind fructe excelente pentru gustare, suc, compot sau diverse retete de desert.

 • Prunul Victoria

  Cu fructele sale mari, zemoase, pline de gust si aroma, acest soi de prun este relativ usor de cultivat si intretinut, are o buna productie anuala si este longeviv, asa ca va veti putea bucura de fructele sale multi ani la rand.

 • Daunatorii plantelor

  Paduchele lanos (Pseudococcus sp.) , Paduchele testos (Lecanium sp., Diaphes sp., Saisseia sp.) , Afidele ( Aphis sp., Myzus sp.) sau paduchii (pot fi si verzi, negrii, galbeni sau cenusii), Musculita alba (Trialeurodes vaporariorum) , Tripsul (Thrips sp, Thaeniothrips sp.) , Acarieni (Tetranychus, Rhizoglyphus, Tarsonemus) - acestia sunt doar cativa dintre plantele daunatoare ale pantelor.

 • Viespea samburilor de prun

  Larvele tinere rod samburii cruzi de prun, iar pe masura intaririi samburilor, rod pulpa fructului, sapand galerii in care se gasesc fecalele larvei si resturi de hrana. Fructele atacate raman mici si cad. Larvele ierneaza in pamant...

 • Viespea samburilor (prun)

  (Eurytornu schreineri) Larvele tinere rod samburii cruzi de prun, iar pe masura intaririi samburilor, rod pulpa fructului, sapand galerii...


Warning: fopen(cache/ab2eb76e45fdeba96db6ed33a8cf77c4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139