Painea alba creste riscul de cancer

painea alba creste riscul de cancerConform unui studiu recent, consumul de paine alba in cantitati mari are ca efect cresterea riscului de imbolnavire cu un tip de cancer care ucide mii de oameni anual.

 

Cei care mananca cinci felii de paine pe zi, se supun unui risc de doua ori mai mare de a dezvolta cea mai intalnita forma de cancer la rinichi, comparativ cu cei care consuma numai 1 si 1/2 felie de paine pe zi.

 

Cercetatorii au pus acest fapt pe seama cerealelor rafinate care intra in componenta painii albe. Odata asimilate de corp, acestea duc la cresterea cantitatii de zahar din sange si ridicarea nivelului de insulina, factori despre care se crede ca favorizeaza dezvoltarea celulelor canceroase.

 

Oamenii ar trebui sa reduca mai ales consumul de paine alba, pentru ca ea cauzeaza cea mai mare crestere a nivelului de glucoza din sange, si sa aleaga in schimb painea facuta din cereale integrale.

 

Cercetatorii de la Institutul de Farmacologie din Milano, au efectuat un studiu pe mai mult de 2.300 de italieni (dintre care 767 erau deja diagnosticati cu cancer si 1534 de subiecti sanatosi) carora le-au pus intrebari detaliate legate de dieta din ultimi doi ani. Studiul nu specifica insa ce tip de paine consumau subiectii. Cu toate acestea, rezultatele studiului au aratat ca grupul care consuma 35 de felii de paine pe saptamana, echivalentul a 5 felii pe zi, rezentau un risc de doua ori mai mare de aparitie a cancerului, comparativ cu cei care mancau numai 11 felii (1 si 1/2 felie pe zi). Spre deosebire de acestia, subiectii aflati cel mai in afara pericolului erau cei care consumau carne si legume.

 

Teoria afirma ca substantele chimice care determina cresterea nivelului de zahar din sange sunt folosite, la un loc cu glucoza, de celulele canceroase pentru a-si alimenta dezvoltarea.

 

Cercetarea dr. Francesca Bravi arata ca o dieta care contine mai putine cereale (mai ales a celor rafinate, in favoarea celor integrale) si mai multe legume reduce riscul de cancer renal.

Articole asemănătoare

  • Cinci alimente pentru un ficat mai sanatos

    Morcovii - plini de vitamina A, gustosi sub forma de salata, suc sau ca gustare, inlocuind foarte usor dulciuri cu zahar sau produse de patiserie, morcovii reduc riscul de boli cardiovasculare, de diabet, si s-a dovedit ca sunt utili si pentru a preveni anumite tipuri de cancer.

  • Stiati ca? Bananele

    Au putine calorii, mult potasiu, vitamina B6, fibre, alaturi de fier, zinc, magneziu, fosfor, si daca le mancati regulat va ajuta sa va protejati de boli cardiovasculare, reduc riscul atacului cerebral si va apara de anumite tipuri de cancer, reduc apetitul, regleaza digestia, readuc buna dispozitie si pot servi la refacerea sistemului nervos.

  • Miezul de nuca pentru sanatate

    Miezul de nuca mancat frecvent ajuta la fixarea calciului in oase, mentine sanatatea sistemului circulator si scade nivelul colesterolului din organism, previne unele tipuri de cancer si are un efect antiinflamator natural

  • Despre iarna, plante de apartament si boli

    In timpul iernii locuinta devine cel mai stabil microclimat artificial pentru noi si plantele noastre. Insa nici aici riscul de imbolnavire nu este cu desavarsire nul. Se spune ca bolile patrund cu dificultate mai mare la plantele de apartament decat la cele din gradina, dar lucrurile pot capata o turnura nefavorabila cand se face

  • Cafeaua zilnica si riscul scazut de cancer

    Aroma si efectul stimulator pe care il are cafeaua asupra organismului plaseaza aceasta bautura printre cele mai agreate de oameni.


Warning: fopen(cache/f8a30b9a3cf01c5932b6624f14eb44fb) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139