Parcul Keukenhof – Gradina Europei

Supranumit "Gradina Europei" Parcul Keukenhof este situat in micutul orasel Lisse din Olanda, aflat la jumatatea distantei dintre capitala tarii si Haga. Aici se afla cea mai mare gradina de flori din lume.

Aceasta este deschisa an de an, incepand cu ultima saptamana a lunii martie si pana in luna mai, fiind vizitata si admirata de turisti din toata lumea. Ideea de a amenaja o astfel de gradina i-a apartinut primarului din Lissi in anul 1949, acesta dorind sa creeze o expozitie de flori unde pe o suprafata de 32 de hectare pot fi admirate cele mai stranii si interesante flori. 

In trecut parcul facea parte din domeniul Castelului Teylingen si era transformat in gradina de legume. Astfel se explica si originea denumirii Keukenhof, care inseamna “domeniul bucatariei”.

Parcul Keukenhof este unic si este celebru in toata lumea. In plus, de aproximativ 60 de ani acesta s-a transformat in una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Olanda. Nicaieri nu se gasesc la un loc atatea feluri de flori si de hibrizi cu miresemele lor specifice.

Sambata, 21.04.2012 va avea loc binecunoscuta parada a florilor unde vor defila sculpturi, figurine si care intregi cu si din flori. Este greu de descris in cuvinte atmosfera de la Keukenhof, insa cu ajutorul imaginilor putem sa ne inchipuim pentru cateva clipe ca suntem acolo.

Sursa foto

A.V.


 

Articole asemănătoare

 • Gradina de Vara din Saint Petersburg

  Gradina de Vara din Saint Petersburg a luat fiinta in anul 1704 cu implicarea directa a Tarului Petru cel Mare. Aflandu-se in calatorie prin Europa si fiind impresionat de frumusetea gradinilor regale, Petru I doreste ceva asemanator la “Venetia Nordului” pe care o construise.

 • Parcul National Eifel, Germania

  Muntii Eifel se gasesc in vestul Europei, la granita Germaniei cu Belgia si Franta, si apartin de grupa Eifel-Ardennen. In ciuda coincidentei care trimite la turnul simbol al francezilor, denumirea Eifel provine din

 • Gradina Botanica Komarov, St Petersburg

  Gradina Botanica a Institutului Komarov din St Petersburg se afla intre primele trei din lume atat sub raportul dimensiunii cat si al frumusetii.

 • Parcul National Biogradska Gora, Muntenegru

  Parcul National Biogradska Gora este situat in parte de nord-est a statului Muntenegru si cuprinde 54 km patrati din regiunea montana Bjelasica.

 • Parcul National Coto Donana, Spania

  Parcul National Coto Donana este situat pe coasta de sud-vest a Spaniei la gura de varsare a raului Guadalquivir, fiind una dintre regiunile umede cele mai importante ale Europei.


Warning: fopen(cache/e58c6bf2313fff831cb97edaf090278d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139