Parcul National Domogled - Valea Cernei

 

 Parcul National Domogled a fost infiintat in anul 1990, iar din 2003 are administratie proprie.

Este situat in partea de sud-vest a Romaniei, intinzandu-se pe o suprafata a trei judete - Caras-Severin, Mehedinti si Gorj (61211 hectare).

In acest parc puteti intalni o diversitate de peisaje remarcabile alcatuite din formatiuni calcaroase si vestitul Pin Negru de Banat, canioane strabatute de parauri cu un debit puternic fluctuant, varfuri calcaroase cu vegetatie submediteraneana, paduri intinse de fag, izvoare termominerale, lacuri de acumulare montane dar si pesteri termale unice in tara noastra.

Vizitati Parcul National Domogled de pe Valea Cernei, deoarece aici veti descoperi multe din valorile naturale unice, printre care se numara si raritatile de flora si fauna.

Sursa foto: destinatiituristice.ro

Articole asemănătoare

 • Parcul National Cheile Nerei

  Parcul National Cheile Nerei-Beusnita este o arie protejata delimitata in anul 2003 la limita sud-vestica a tarii. Scopul principal pentru care a fost constituit Parcul este conservarea biodiversitatii, a florei si faunei, a peisajului, a traditiilor locale, incurajarea turismului, educatie ecologica si constientizare publica.

 • Parcul National Cozia

  Parcul National Cozia se intinde pe o suprafata de 17.000 hectare pe teritoriul judetului Valcea. Limitele rezervatiei naturale cuprind partea de est a Muntilor Capatanii, Masivul Cozia si partea sud-estica a Muntilor Lotrului.

 • Parcul National Ojcow, Polonia

  Parcul National Ojcow se numara printre obiectivele naturale cele mai bine cotate din apropierea orasului Cracovia, capitala istorica a Poloniei.

 • Parcul National Northumberland

  Parcul National Northumberland ocupa cea mai avansata asezare geografica in Anglia si a fost infiintat in 1956.

 • Parcul National Saxon, Germania

  Nu departe de orasul Dresden se gaseste Parcul National Saxon, unul dintre cele mai spectaculoase din Europa.


Warning: fopen(cache/019ec77aa1d561afd42ed3a8046e7fcf) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139