Parcul National Wulingyuan, China

Parcul National Wulingyuan se numara printre cele mai spectaculoase arii protejate din China si se gaseste in vestul provinciei Hunan. Trasatura definitorie rezida in padurea falnica de stanci care se ridica mult deasupra invelisului vegetal de la baza pe un teritoriu vast de circa 400 km patrati. 

Dintre cele 3100 de coloane unele ating inaltimi neasteptat de mari, peste 800 m, fapt pentru care intregul complex de origine carstica a fost inscris in anul 1992 pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Alaturi de ele natura a mai creat numeroase pesteri, lacuri, doua poduri naturale, iar pentru putin dinamism si cateva cascade.  Chiar daca nu se pravalesc cantitati importante de apa atmosfera este una feerica. 

Formatiunile cu forme neobisnuite au fost botezate adesea dupa imaginatia celor care le descopereau, dupa cum urmeaza: Piscul Camila, Piscul Cinci Degete etc.

S-ar putea crede ca pilonii de calcar au fost un impediment pentru multe vietuitoare, insa  intreaga zona adaposteste 2000 specii de plante si nenumarate specii de animale, unele amenintate chiar cu disparitia.

Una dintre cele mai distinse flori se numeste Long Xia si este capabila sa isi schimbe culoarea pe durata zilei de cinci ori. Administratorii parcului au stabilit in scop  turistic, doar orientativ,  un numar total de 560 obiective.

Nu in utimul rand, Parcul National Wulingyuan cuprinde 30 de mici canioane ce-i aduc un plus de popularitate, si dintre care merita a fi amintite: canionul Jinxi, canionul Galerie si Shengtang.

Sursa foto 1,2

I. C.

Articole asemănătoare

 • Parcul National Semenic – Cheile Carasului

  Parcul National Semenic – Cheile Carasului cuprinde elemente naturale cu o valoare deosebita si se gaseste in sud-vestul Romaniei. Cele 36,214 ha sunt de mare interes sub aspect fizico-geografic, floristic, hidrologic, geologic si speologic atat pentru cercetatori cat si pentru turisti.

 • Parcul National Cozia

  Parcul National Cozia se intinde pe o suprafata de 17.000 hectare pe teritoriul judetului Valcea. Limitele rezervatiei naturale cuprind partea de est a Muntilor Capatanii, Masivul Cozia si partea sud-estica a Muntilor Lotrului.

 • Parcul National Ojcow, Polonia

  Parcul National Ojcow se numara printre obiectivele naturale cele mai bine cotate din apropierea orasului Cracovia, capitala istorica a Poloniei.

 • Parcul National Rondane, Norvegia

  Parcul National Rondane a luat fiinta in anul 1962 si a dobandit astfel titlul de cel mai vechi parc national de pe teritoriul Norvegiei.

 • Parcul National Northumberland

  Parcul National Northumberland ocupa cea mai avansata asezare geografica in Anglia si a fost infiintat in 1956.


Warning: fopen(cache/f3ec0930642c673f19a04b6e2e45e8c9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139