Parcul Rozelor din Timisoara va fi reabilitat

Pana in preajma secolului al XVIII-lea, putine gradini cu flori puteau fi inalnite in Romania, iar cele care existau erau de regula in incinta manastirilor. 

Putin mai tarziu, in urma legaturilor cu Viena si Budapesta,  Transilvania si Banatul incepeau sa se imprumute silul gradinii franceze iar Tara Romaneasca stilul italian si pe cel otoman.

Amenajat in cinstea imparatului Franz Jozef si inaugurat in 1934, Parcul Rozelor din Timisoara este unul dintre atractiile de seama ale orasului din zilele noastre.

Dupa ce in urma inventarierii si catalogarii varietatilor de roze din 1965 s-au inregistrat peste 1200 de soiuri, parcul a ajus sa mai gazduiasca in prezent numai 300 de soiuri.

Cele 10 000 de fire de trandafiri existente acum ocupa un hectar (atata cat teatrul de vara) si sunt plantate pe opt grupe, in carouri in forma de romb, delimitate cu gardulete vii din buxus.

In curand parcul va intra intr-un proces de renovare in urma semnarii unui contract de finantare a unui proiect de rabilitare in valoare de 5,6 milioane de lei.

Sursa foto
 

 

Articole asemănătoare

 • Smoothie revigorant cu busuioc si menta

  O bautura in care gustul de iaurt este completat de cel puternic aromatic al busuiocului si de cel racoritor de menta, este un smoothie care va fi o reusita daca respectati o conditie esentiala: ierburile aromatice sa fie cat mai proaspete, ideal din propria gradina. Si in lipsa unei gradini mari de ce sa nu plantati busuiocul si menta in jardiniere sau ghivece care isi pot gasi usor locul pe balcon sau pe un pervaz.

 • Intretinerea gradinii in luna noiembrie

  Gradina poate fi frumoasa si in penultima luna a anului calendaristic, noiembre, in culori iernatice. Chiar daca este putin cam devreme sa stim ce ne rezerva anotimpul rece, un lucru este cert: animalele din gradina vor avea nevoie de ajutor, chiar si daca va fi o iarna blanda.

 • Spatiile publice din centrul istoric al Timisoarei vor fi reabilitate

  In curand, Timisoara va fi mai frumoasa decat o stim cu totii, intrucat pe data de 29 decembrie 2011, primarul orasului a semnat contractul de finantare nerambursabila

 • Pachetul cu mancare al elevilor - sugestii si idei

  Scoala este pe cale sa inceapa iar parintii doresc sa se asigure ca celor mici nu le va lipsi nimic din cele necesare. De acum, alimentatia zilnica sanatoasa va fi o provocare si o responsabilitate in plus pentru adulti, fiecare cunoscand din propria experienta tendinta copiilor de a neglija masa in timpul programului.

 • Retete pentru petrecere: pizza din cartofi

  Planuiti o petrecere si aveti nevoie de cateva retete creative pentru aceasta ocazie? Noi va propunem una care va fi de efect, usor de preparat si pe placul fiecarui invitat.


Warning: fopen(cache/cd1ae4bf9a90694cd626184a31d1c489) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139