Parmen auriu

In tara noastra este un soi de mar de toamna foarte raspandit.
Pomul este viguros si rodeste pe ramuri scurte, foarte productiv, dar si pretentios fata de sol. Pe solurile uscate fructele pierd din suculenta si cad prematur din pom.
Fructele sunt mici si mijlocii, tronconice, cu pielita subtire de culoare galbena aurie sau portocalie, iar pe partea insorita prezinta dungi de culoare rosu-carmin.
Pulpa este tare, galbena, suculenta, dulce-acidulata, excelenta la gust si aromata. Fructele pe pom se matureaza treptat, incepand cu juna august pana in septembrie.
Se pot pastra pana in ianuarie-martie.

Articole asemănătoare

 • Parul columnar Saphira

  Soi de par columnar cu fructe mari, grele, de un galben auriu, cu pulpa suculenta si dulce, parfumata. Sunt fructe excelente pentru gustare sau diverse retete de desert, dar si pentru suc atunci cand sunt foarte coapte si aromate.

 • Strugurii Sauvignon Blanc

  Usor de recunoscut datorita ciorchinilor mari, grei, plini de boabe mici si rotunde, de un galben deschis, uneori cu nuante verzui sau chiar auriu, cu aroma intensa si gust dulce, parfumat, Sauvignon Blanc este de departe unul dintre cele mai cunoscute soiuri de vita de vie, folosit in toata lumea pentru producerea unor sortimente de vin foarte apreciate.

 • Cum ne mentinem sanatosi in perioada toamnei

  Toamna aerul se raceste si devine parca mai proaspat iar frunzele isi schimba cromatica intr-un spectacol ce capata nuante de rosu, portocaliu si auriu.

 • Plante de toamna pentru acasa

  Toamna, anotimpul care ne da de veste ca fructele si legumele s-au copt si asteapta sa fie culese, anotimpul in care soarele devine mai auriu si razele sale difuze, iar culorile in general isi pierd din intensitate capatand nuante neutre.

 • Merele de toamna

  Dintre speciile pomicole cultivate in zona temperata marul ocupa primul loc.


Warning: fopen(cache/1343984828fad9a8f7bd4485f9591566) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139