Plante folositoare in caz de hipocalcemie

Dupa cum indica numele acestei afectiuni, ea se caracterizeaza prin scaderea concentratiei calciului din sange sub nivelul normal (9-11 mg/100 ml) ca urmare a unui complex de factori. In afara de cazurile inregistrate din pricina alimentatiei deficitare in surse de calciu, exista situatii cand intreaga responsabilitate revine tulburarilor de metabolism.

Remineralizarea si reechilibrarea hormonala a organismului sunt obiectivele de capatai ale fitoterapiei in strategia de combatere a hipocalcemiei.

Vointa este tot ceea ce va trebuie in acest moment fiindca de costuri aproape ca nu putem vorbi, plantele recomandate ca remedii fiind usor de gasit.

Pentru uz extern cele mai bune sunt frunzele de nuc din care se prepara o infuzie compusa din 5 linguri de frunze la 1 litru de apa clocotita. Dupa ce se adauga peste apa de baie se fac bai tonifiante, cu durata de 15-20 minute.

Pentru uz intern solutiile constau in plante precum coada calului, graul, orzul si ovazul.

Coada calului contine acid salicilic in forma solubila ceea ce o recomanda in tratamentul dezechilbrelor fosfo-calcice, stiut fiind ca lipsa de siliciu precede pierderile de calciu.

Pudra obtinuta prin macinarea plantei se poate administra sub forma unui decoct (1 lingurita/cana, fierbere 15 minute) din care se beau 2-5 cani/zi in functie de stadiul bolii.

Graul, orzul si ovazul s-au dovedit eficiente in combaterea hipocalcemiei intrebuinte sub forma de tinctura. Doza care trebuie stabilita impreuna cu medicul se ia de 3 ori pe zi.   

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Planta de “Trei Rai”, buna pentru bolile de ficat

  Planta de Trei Rai, ficateaua sau popalnicul iepuresc este o planta micuta, acoperita cu perisori, din familia ranunculaceelor. Planta creste frecvent in padurile de foioase de deal si de munte. Frunzele sale, impartite in trei lobi, raman verzi si in anotimpul rece.

 • Sfaturi pentru o gradina lipsita de buruieni

  Gradina se defineste prin sine ca un spatiu bine organizat ocupat de plante folositoare omului. Prin urmare, se poate spune ca unul dintre lucrurile principale care deosebesc o gradina de un spatiu viran oarecare este lipsa buruienilor.

 • Probioticele. Ce sunt si de unde le procuram?

  Probioticele sunt bacterii implicate pe tot parcursul existentei noastre in functionarea organismului, insa cel mai mult ne sunt necesare in caz de diaree infectioasa, balonare, constipatie si cand urmam tratament pe baza de antibiotice.

 • Mancare de orez salbatic cu morcovi si mazare

  O mancare pe care poate o pregatiti rar sau deloc este mancarea de orez salbatic cu morcovi si mazare. Acesta contine o bogatie de substante nutritive si este eficient in caz de depresie ori intr-o stare de epuizare de ordin fizic si psihic.

 • Orezul, un aliment dietetic

  Orezul este unul dintre alimentele nelipsite din orice regim alimentar special, recomandat in caz de boala, pentru scaderea in greutate sau pur si simplu pentru pastrarea sanatatii.


Warning: fopen(cache/b702f90134d9d3a44ae7d966baab860f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139