Plantele de interior ne protejeaza impotriva gripei?

Plantele sunt in general benefice pentru climatul si atmosfera din interiorul locuintei, deoarece ajuta la purificarea aerului. Ceea ce au descoperit cercetatorii este un lucru absolut inedit: plantele ne protejeaza si combat virusii gripali!

Multe din aceste plante nu sunt doar distrugatori ai impuritatilor din aer, ci si ai bacteriilor, din cauza carora ne imbolnavim de raceala sau de gripa. Cum este posibil acest lucru? Plantele emana umiditate in aerul pe care il respiram. Acest fapt ii impiedica pe virusi sa devina periculosi si nu pot trece de "barierele" mucoasei nazale.

Bineinteles ca nu orice planta de interior ne ajuta sa evitam gripele sau racelile. Spre exemplu, indicate sunt cele din familia Cyperaceae cum ar fi Cyperus papyrus. Aceste specii de plante au nevoie de multa apa, aceasta evaporandu-se prin suprafata frunzelor.

Copacul Dragon purifica aerul din locuinta!

Diverse studii stiintifice au demonstrat ca anumite plante precum smochinul sau Aralia filtreaza aproximativ 80% din impuritatile aerului respirat. Substantele chimice pe care le respiram provin din covoare, diverse materiale textile sau chiar din lemnul prelucrat cu diverse substante.

Efectul acestora asupra organismului uman este urmatorul: provoaca dureri de cap sau dificultati de respiratie. Copacul Dragonului neutralizeaza benzenii care se afla in vopsea, lacuri sau articole din cauciuc.


Articole asemănătoare

 • Apa de la robinet si plantele de interior

  Plantele de interior au nevoie pentru a se dezvolta armonios de patru lucruri de baza: apa, lumina, temperatura optima si pamant fertil.

 • Plantele de interior: cele mai frecvente greseli privitoare la ingrijire

  In majoritatea cazurilor erorile de ingrijire pe care le comitem sau locurile nepotrivite sunt factorii care influenteaza sanatatea si buna dezvoltare a unei plante.

 • Plante de interior care purifica aerul

  Plantele de casa fac mai mult decat sa aduca luminozitate si culoare in designul unei incaperi. Ele ofera si beneficii reale pentru sanatatea corpului.

 • Decor interior. Flori in ghiveci.

  Nu e usor sa alegi din multimea de varietati si exemplare incarcate de flori, in diverse forme si culori. Cele mai atractive si cu siguranta mai cautate sunt plantele de interior cu flori parfumate.

 • Amplasati cu atentie plantele de interior

  Indragim mult plantele de interior, dar stim cum sa le pozitionam si sa le ingrijim pentru a ne bucura de ele cat mai mult timp? Sunt plante care iubesc umbra, altele vor sa profite de umbra si lumina in aceeasi masura, iar altele nu pot trai fara lumina constanta.


Warning: fopen(cache/cfd5ec0ca50b812bc36e953236630908) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139