Plantele medicinale pentru tratamentul hipotiroidiei

HipotiroidiaReprezinta o hipofunctie endocrina aparuta ca urmare a carentei de hormoni tiroidieni. Are o frecventa destul de ridicata (0.5-2% dintre adulti, dar se poate intalni si la copii). Boala apare mai ales la femei, in perioada instalarii menopauzei.
Plantele medicinale-bogate in compusi cu iod si vitamine-sunt doar adjuvante, ele nesubstituindu-se, sub nici un motiv, tratamentului principal al bolii.

Ovazul- Boabele acestei plante contin cantitati apreciabile de saruri minerale si vitamine cu actiune asupra sistemului endocrin in general, si a glandelor sexuale-in caz de sterilitate si de impotenta. Ca modalitati de folosire se poate opta intre:
"Medicament", reprezentat de decoct sau macerat, in ambele cazuri, doza recomandata fiind de 3-4 cani pe zi.
"Aliment"-diverse preparate, precum pastele, cremele, supele. Nutritionistii recomanda consumarea produselor pe baza de ovaz mai ales in sezonul rece.

Mustarul galben-contine in seminte cea mai mare cantitate de tiroxina, unul dintre cei doi componenti de baza din alcatuire hormonilor tiroidieni.

Ridichea-este un remediu clasic pentru tratamentul hipotiroidei si al tiroidei hiperactive. Se consuma ca atare.

Usturoiul, ceapa-consumarea zilnica a unu-doi bulbi de ceapa sau a doi-trei culbi de usturoi are un efect benefic evident in stimularea activitatii tiroidei. Ceapa este contraindicata persoanelor care sufera de ulcer sau gastrita hiperactiva, iar usturoiul celor cu cataruri gastrice si intestinale, cu simptome congestive pulmonare, precum si mamelor care alapteaza.

Nucul-Consumarea nucilor verzi, a sucului si a decoctului obtinut din acestea contribuie la rezolvarea unor dezordini glandulare, crescand cu 30-50% nivelul de tiroxina.

Mararul-pulberea din seminte sau tinctura actioneaza ca stimulent si regulator foarte puternic, chiar si in cazul hiper- si hipotiroidiei.

Articole asemănătoare

  • Tinctura si ceaiul de tintaura in medicina naturista

    Este una dintre plantele medicinale recomandate in principal pentru detoxifierea organismului, dar si pentru diverse tulburari stomacale, afectiunii ale pielii si intoxicatii diverse.

  • Cum se bucuram de menta proaspata

    Ne-am obisnuit sa cumparam plantele aromatice pentru diverse retete direct din magazin, uscate si puse in pungi, cutiute sau borcanase, cu etichete viu colorate, lipsite insa de o buna parte din gustul care scoate in evidenta orice reteta. Mai indraznete sau clasice, combinatiile pot sa schimbe o masa cu totul, si prietenii s-ar putea sa fie mai mult decat incantati.

  • Plantele din bacon - frumoase si utile?

    Plantele specifice pentru balcon, pe care le admiram in anotimpurile calde sunt muscatele si petuniile curgatoare

  • Plantele medicinale si osteoporoza

    Osteoporoza mai este numita "boala oaselor fragile" fiindca determina o pierdere accentuata de masa osoasa, de pana la 30-40%.

  • Remedii naturale necunoscute impotriva obezitatii - orzul si lucerna

    Din multitudinea de plante care se gasesc la noi in tara o pondere destul de mare o au plantele medicinale. Aproape orice buruiana folosita in contextul potrivit poate avea efecte benefice asupra organismului ducand la redobandirea sanatatii fizice si psihice.


Warning: fopen(cache/135ce8f2e1bb59277418c64a34b22b44) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139