Porumbul ornamental, cultivat pentru decoruri de toamna

 Desi mai avem de asteptat pana la sosirea primaverii, anotimp prielnic pentru a planta porumbul de orice fel, nu strica sa planificati din timp decorurile de toamna pentru anul viitor.

Indiferent daca sunteti un gradinar care planteaza doar legume, doar flori sau cate putin din ambele, cu siguranta va place sa experimentati. Plantele catalogate drept neobisnuite sunt binevenite in orice gradina daca aspectul acestora este unul placut si atrage atentia persoanelor care nu au o foarte mare pasiune pentru gradinarit insa iubesc plantele.

Porumbul ornamental este ideal pentru decoruri de toamna si totodata este si o sursa de hrana pentru pasarile care va viziteaza in acest frumos anotimp gradina. La venirea primaverii va vor multumi scapandu-va de insecte si daunatori, revenind in aceeasi gradina care le ofera hrana.

Indiferent de motivele pentru care veti planta acest tip de porumb, rezultatele pe care le veti obtine la venirea toamnei vor fi apreciate cu siguranta.

Istoria porumbului

Specialistii estimeaza ca porumbul a fost pentru prima data folosit ca hrana de catre indienii din America de Sud si America de Nord.

Astazi, este cultivat in multe regiuni ale lumii nu doar ca planta alimentara. Porumbul este util si in industria furajera si industriala. Tulpina sa este inalta, groasa, neramificata, iar frunzele sunt aspre, lungi si ascutite.

Porumbul cultivat in scop comercial se dezvolta pana la o inaltime de aproximativ 2,5 metri. Alte varietati ajung chiar si pana la 7 metri inaltime.

Plantarea porumbului ornamental

Semintele de porumb se planteaza de regula cu o distanta intre ele de pana la 23 de centimetri, nu in linie dreapta ci intr-o formatiune patrata. Plantele fiind grupate astfel sansa de polenizare este mai mare. De asemenea vor fi mai rezistente in fata vanturilor si eventualelor furtuni.

Esential pentru o recolta sanatoasa este solul. Inainte cu cateva saptamani inainte de plantare straturile trebuiesc arate pentru a permite solului sa se aseze corespunzator. Totodata in timpul de dinainte de plantare iarba se va descompune. Pentru o reusita garantata arati de trei sau patru ori inainte de plantare.

Temperatura solului este un alt aspect important. Plantarea ar trebui inceputa cand aceasta ajunge la 15 grade celsius.

De asemenea si ph-ul solului trebuie sa fie cuprins intre 5.5 si 6.8. Pentru a ajunge la un ph de pana la 6.5 puteti adauga in compozitia acestuia var.

La fel ca alte soiuri, porumbul ornamental nu este ocolit de daunatori insa cu un control organizat asupra plantelor nedorite care rasar in jurul lui aveti mari sanse sa scapati de aceasta problema.

Cand semintele porumbului capata culoare este timpul sa-l culegeti.

Inainte de a-l intrebuinta in cadrul aranjamentelor, pentru un aspect mai captivant, porumbul poate fi lacuit.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Punci fara alcool pentru zilele de toamna

    O bautura cu gust intens de fructe, dulce si incarcata de vitamine, nutrienti si fibre, excelenta in serile de toamna si care va ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic si mai rezistent. Alegeti nectarul de fructe preferat, iar berea de ghimbir cu gustul acidulat si proaspat va transforma totul intr-un deliciu.

  • Cocktail de toamna cu whiskey si cidru

    Pregatiti repede o bautura pentru serile de toamna, bauta fierbinte, aromata si dulce, cu un whiskey onest si aromat alaturi de cidrul incalzit bine. Si pentru o savoare aparte puteti folosi un cidru de pere.

  • Sfaturi pentru lunile de toamna

    In timpul lunilor de toamna trebuie sa aveti grija sa respectati cativa pasi simpli pentru a avea o gradina sanatoasa si curata la primavara. Florile va vor multumi pentru grija pe care le-o purtati inflorind placut.

  • Legume de toamna la cuptor

    Pentru ca suntem inca intr-un anotimp minunat, numit toamna, va propun o reteta simpla de legume de toamna la cuptor.

  • In cautarea culorilor de toamna

    Privind in miez de toamna in jurul nostru peisajul este tot mai atragator. Frunzele devin ruginii, vestind trecerea la ora de iarna. Ziua mai scurta, razele soarelui tot mai sarace, pregatesc plantele pentru un somn binemeritat, pictand in acelasi timp peisaje mirifice in parcuri, pe alei si in gradini.


Warning: fopen(cache/20e4994c9390df0474c8d02b544fa252) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139