Sfaturi pentru lunile de toamna

gradini

In timpul lunilor de toamna trebuie sa aveti grija sa respectati cativa pasi simpli pentru a avea o gradina sanatoasa si curata la primavara. Florile va vor multumi pentru grija pe care le-o purtati inflorind placut.

Nu doar florile vor fi foarte fericite. De asemenea, daca aveti gazon in fata casei, acesta trebuie ingrijit respectand cateva reguli de baza. Daca inainte de a va apuca de treaba vremea da semne ca se raceste tot mai mult si a venit primul inghet, nu uitati sa nu calcati iarba.

Primul lucru pe care veti dori sa-l faceti va fi sa strangeti gunoaiele si plantele uscate din gradina. Indepartand aceste plante intreaga gradina va capata un alt aspect, iar spatiul liber il puteti intrebuinta si pentru a planta flori noi sau diverse sortimente de legume ce va vor bucura simtul gustului inainte de sosirea iernii.

In cazul florilor asigurati-va ca alegeti specii rezistente la frig. Cele pe care le aveti deja trebuiesc de asemenea ocrotite pentru a nu suferi din cauza vanturilor reci si aspre. Pentru inceput puteti sa le acoperiti pe timpul noptii.

Dupa indepartarea plantelor uscate urmatorul lucru pe care il veti avea de facut va fi sa indepartati frunzele uscate. Aceasta actiune ar trebui sa aiba loc in fiecare saptamana in anotimpul tomnatic.

In cazul gazonului, acesta trebuie tuns pentru a indeparta orice frunza uscata si fir de iarba care da semne ca se ingalbeneste. Cu cat acesta este tuns mai scurt, cu atat mai bine. In continuare, cu o grebla pentru gazon curatati inca o data zona.

Urmatorul pas este cel al fertilizarii. Incepand de la marginea gazonului puteti incepe sa imprastiati substantele nutritive pe intreaga suprafata. Dupa ce terminati si de oferit solului nutrientii de care are nevoie, udati bine peluza.

Dupa ce ati terminat toate pregatirile pentru lunile reci care se apropie cu pasi repezi, mai trebuie sa aveti in vedere inca un lucru. Strangeti toate aspersoarele. Iarna daca va fi nevoie sa udati gradina, acest lucru va putea fi realizat cu ajutorul unui furtun. Astfel protejati intregul sistem de irigatie de inghet si il veti putea folosi in conditii optime si anul viitor.

De asemenea daca aveti plante ceva mai firave care stiti ca ar putea suferi de pe urma frigului, acoperiti-le pentru a nu fi luate prin surprindere de un inghet neasteptat.

Foto:http://www.gradinamea.ro/P-casa_si_gradina_mea-992-11473.html

Articole asemănătoare

  • Punci fara alcool pentru zilele de toamna

    O bautura cu gust intens de fructe, dulce si incarcata de vitamine, nutrienti si fibre, excelenta in serile de toamna si care va ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic si mai rezistent. Alegeti nectarul de fructe preferat, iar berea de ghimbir cu gustul acidulat si proaspat va transforma totul intr-un deliciu.

  • Cocktail de toamna cu whiskey si cidru

    Pregatiti repede o bautura pentru serile de toamna, bauta fierbinte, aromata si dulce, cu un whiskey onest si aromat alaturi de cidrul incalzit bine. Si pentru o savoare aparte puteti folosi un cidru de pere.

  • Catusnica – un remediu natural pentru astenia de toamna

    Tristetea instalata odata cu venirea toamnei ar putea fi in unele cazuri mai mult decat o simpla stare de spirit trecatoare. De cele mai multe ori, aceasta semnaleaza prezenta bolii cunoscute sub numele de astenie.

  • Gradina de toamna si culorile

    Imaginati-va o gradina lipsita de culoare, fara nimic atractiv din punct de vedere vizual. Viata ar fi mai trista pentru cel ce ar avea-o in spatele casei sale.

  • Aranjamente florale de toamna

    Aranjamentele florale de toamna constau in alaturarea florilor de sezon cu alte elemente din natura, cum sunt legumele, frunzele, ghindele, nucile, ierburile uscate si chiar crengutele, in scopul de a obtine nuante calde si cuceritoare.


Warning: fopen(cache/514a9c36ab54052bc8882daf093b0c28) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139