Prepara doua specialitati arabesti in post: Falafel si Humus

Produsele cu specific arabesc, realizate fara carne, au fost asmiliate de piata romaneasca intr-un timp remarcabil, fiind asociate in general cu mancarea de post. Chiftelutele de legume falafel si pasta de humus nu necesita nicio prezentare, insa cu siguranta nu toata lumea stie in bucatarie cum se realizeaza. Din acest motiv, va propunem sa urmati sfaturile noastre in caz ca doriti sa profitati de zilele de post ramase pana la Pasti. 

Reteta de chiftelute falafel

Ingrediente:
1 kg boabe uscate de naut (sau din conserva)
400 g patrunjel
6 catei usturoi
4 cepe de dimensiune medie
6 lingurite apa
1 lingurita bicarbonat de sodiu
sare, boia de ardei, piper

Preparare:
Lasa peste noapte nautul la inmuiat iar daca folosesti naut din conserva sari peste aceasta etapa. A doua zi, fierbe nautul 5 minute, apoi lasa-l la racit un sfert de ora. Da prin masina de tocat nautul, ceapa, usturoiul, patrunjelul si amesteca mixtura cu restul ingredientelor. Modeleaza compozitia in chiftelute mici, pe care sa le prajesti in ulei bine incins 5-6 minute.

Reteta de humus  

Ingrediente:
300 g naut uscat (sau din conserva)
1 legatura patrunjel
1 lingura ulei
sare, piper

Preparare:
La fel ca la falafel, daca se intrebuinteaza naut uscat, acesta trebuie sa fie lasat la inmuiat peste noapte. Fierbe nautul 30 de minute, pana se inmoaie complet. Scurge aproape toata apa printr-o sita, dar pastreaza un pic in oala pentru pasare. Paseaza bine nautul fiert si condimenteaza dupa gust. Consuma humusul pe felii de paine prajita, cu rosii sau cartofi prajiti.

Pofta buna!

I. C.


 

Articole asemănătoare

  • Ceaiul de coada-calului in medicina naturista

    Una dintre cele mai populare plante medicinale, cunoscuta si sub numele de barba ursului, sirulita sau iarba de cositor, coada-calului are surprinzatoare efecte antiseptice, detoxifiante, regleaza tensiunea arteriala, este recomandata in afectiunile renale si digestive, dar poate fi folosita sub forma de infuzie si extern pentru vindecarea mai rapida a ranilor superficiale.

  • Postul Craciunului, cu peste si fructe de mare

    Desi se intinde pe durata a 40 de zile, Postul Craciunului este considerat unul dintre cele mai usore, pentru ca in fiecare sambata si duminica de la Intrarea Maicii Domnului in Biserica (21 noiembrie) pana in ziua Ignatului (20 decembrie) se mananca peste.

  • Delicii de post. Placintele cu cartofi

    Chiar daca suntem in post, nu trebuie sa lipseasca din meniu si preparatele gustoase, indiferent ca sunt mancaruri sau deserturi. Va invitam sa pregatiti pentru musafiri si nu numai o reteta potrivita de placintele cu cartofi.

  • Sarmalute delicioase de post cu ciuperci si orez

    Pentru o mancare de pranz delicioasa, puteti prepara reteta de sarmalute de post cu ciuperci si orez.

  • Pizza de post, cu legume

    Chiar daca tineti post, doriti sa mancati si in aceste perioade preparate delicioase. De aceea, noi va propunem o reteta numai buna de incercat in post: pizza cu legume.


Warning: fopen(cache/8a7931976912c126c1fa2a2fefc18eba) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139