Proprietatile medicinale ale castanului de apa

 Castanul de apa (Water Chestnut, Eleocharis dulcis) isi are originea in China. Numele sau este cunoscut si ca "mah tai" si fructele sale au fost consumate inca din antichitate, continuand si astazi sa ocupe un rol important in bucataria chineza.

Castanele au o coaja maro-inchis, o textura crocanta, usor dulce si o aroma de alune. Copacul creste in ape putin adanci, in lacuri, rauri si mlastini.

China a fost intotdeauna un producator de talie mondiala a castanelor de apa. Acestea au proprietati curative. De asemenea sunt un bun tonifiant al organismului.

Praful de castane din apele subterane, amestecat cu apa, este util pentru vindecarea tusei.

Castanele de apa fierte sunt folosite pentru tratarea celor care au pojar. Tratamentul se aplica din a treia zi pana in a noua zi pentru a stopa efectele bolii.

Supa de castane de apa dulce are proprietatea de a vindeca durerile. La copii, amelioreaza indigestia.

De asemenea, ele vindeca icterul si ajuta la detoxifierea organismului.

Femeile insarcinate ar trebui sa evite aceste castane deoarece ele pot provoca balonare.

Deoarece castanele de apa sunt perisabile, este indicat ca acestea sa fie pastrate in coaja. Cele proaspete se pot pastra in frigider, infasurate strans intr-o punga de plastic, timp de o saptamana.

In apa, alaturi de cateva picaturi de lamaie, ele isi pastreaza culoarea, iar fierte in apa clocotita timp de 5 minute se vor decoji usor. De asemenea pot fi consumate crude, usor fierte, la gratar sau murate.

Articole asemănătoare

  • Sapte ceaiuri medicinale si beneficiile oferite de acestea

    Ceaiul de musetel: una dintre cele mai cunoscute si des folosite plante medicinale este folosita de multa vreme in medicina naturista, iar ceaiul fierbinte, cu sau fara indulcitor, aromat si cu gust placut, este recomandat pentru calmarea durerilor de gingii si dinti, ameliorarea durerilor digestive sau a crampelor musculare, dar si pentru tratarea reumatismului sau a indigestiei.

  • Plante suculente pentru interiorul casei

    Cea mai specifica insusire a plantelor suculente o constituie adaptarea la conditiile de seceta. Organele vegetative aeriene, carnoase, sunt adevarate rezervoare naturale de apa si nu de putine ori s-a intamplat ca acestea sa salveze vieti in desert.

  • Proprietatile medicinale ale pirului

    Pirul (Agropyrum repens) este o planta ierboasa asemanatoare cu graul, care spre deosebire de ruda sa nu face decat sa produca neplaceri agricultorilor din cauza extinderii rapide si a radacinilor care invadeaza solul pana la adancimi mari.

  • Sufleu de spanac cu smantana

    O mancare usoara, menita sa ne incante zilele calduroase de vara este sufleul de spanac cu smantana. Spanacul este cunoscut inca din antichitate pentru proprietatile sale antioxidante si de curatire ale organismului.

  • Proprietatile medicinale ale trifoiului

    Trifoiul apartine familiei Fabaceae, se gaseste in Europa, Asia Centrala, Africa de Nord, Australia si desi putini stiu acesta detine numeroase proprietati medicinale.


Warning: fopen(cache/2f48a08ccc6391165318608d75d6f3fa) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139