Remedii naturiste impotriva raguselii

Sirop de brad - intr-o oala de lut se aseaza in straturi muguri, conuri de brad si miere. Un strat de muguri si conuri de brad apoi un strat de miere si tot asa pana se umple oala. Oala se acopera cu un capac, apoi se sigileaza cu un prosop mai gros si se lasa intr-o camera intunecata timp de 2-3 saptamani. Se bea cate o lingurita de sirop de 4 ori pe zi.

 

Ridiche neagra - curata si taie in felii subtiri o ridiche neagra. Pune feliile intr-un vas de portelan, cu zahar intre ele.  Vor lasa pana dimineata un suc din care servesti 5- 6 linguri pe zi.

 

Cimbrisorul - infuzia de cimbrisor este benefica in cazul laringitei. Se prepara dintr-o lingurita de planta uscata la 200 ml de apa fiarta si se bea cat mai fierbinte. Poate fi de asemenea indulcita cu miere. O cana dimineata, pe stomacul gol.

 

Potbal - se prepara infuzie de potbal cu o lingurita de planta uscata la o cana de apa clocotita. Se poate indulci cu miere sau zahar si se ia cate o lingurita din ora in ora. Pentru un efect mai bun se poate amesteca si cu flori de soc uscate.

 

Tei - este un calmant recomandat in diverse afectiuni. Ceaiul de tei cu lamaie are un efect pozitiv asupra infectiilor laringelui si mai ales in cazul raguselii. Intr-o ceasca de ceai de tei se stoarce suc de la o jumatae de lamaie si se bea dimineata. Important este sa nu mananci nimic cel putin o jumatate de ora.

Alta solutie este sa prepari infuzie dintr-o lingurita de flori uscate de tei intr-o cana de apa clocotita si sa adaugi o lingura de sare. Se face gargara de 3 ori pe zi.

 

Ghimbir - siropul de ghimbir ajuta la refacerea vocii. Se spala bine radacinile de ghimbir si apoi se dau prin razatoarea mica, dupa care imediat (ca sa nu oxideze) se pun intr-un borcan si se adauga deasupra miere de albine. La o lingurita de ghimbir ras se pune o lingurita de miere. Se lasa sa stea 2 saptamani, dupa care se filtreaza, obtinandu-se un sirop semi-limpede, cu gust puternic picant si foarte parfumat. Se iau 3-4 lingurite de sirop pe zi.

 

Articole asemănătoare

  • Remedii naturiste impotriva durerilor de dinti

    Uleiul esential de cuisoare poate fi folosit punand cateva picaturi pe o bucatica de tifon si tamponand usor zona dureroasa (este bun si pentru durerile de gingii). Iar 1-2 cuisoare intregi, mestecate indelung, improspateaza respiratia, reduc placa bacteriana si riscul aparitiei cariilor.

  • Remedii naturiste cu sare

    Sarea grunjoasa poate fi folosita ca adjuvant atunci cand apar atat de nesuferitele dureri in gat, fie ca este vorba de laringite sau faringite, fie de o senzatie de jena dupa un suc prea rece sau o inghetata mancata repede. Se face gargara cu un pahar de apa fierbinte in care s-au dizolvat doua lingurite de sare, clatind apoi gura cu apa curata.

  • Solutii naturiste pentru un somn mai bun

    Ceaiul de musetel (cu sau fara miere, dupa gust) este unul dintre cele mai des intalnite remedii naturiste, fiind folosit pentru a calma durerile usoare de gat si dinti, pentru a calma si relaxa intregul organism si mai ales sistemul nervos, dar si pentru a regla digestia. Dar o cana de ceai de musetel caldut bauta cu 20-30 de minute inainte de ora de culcare ar putea sa va ajute sa aveti un somn mai adanc si mai odihnitor.

  • Remedii naturiste impotriva insomniei

    Banalul si atat de des intalnitul ceai de tei (cumparat din magazinele naturiste sau pregatit acasa din flori uscate) este unul dintre cele mai cunoscute si folosite leacuri naturiste pentru a trata cazurile usoare de insomnie. Se bea o cana de ceai cald, cu putina miere (1-2 lingurite de planta uscata la o cana de apa) inainte de culcare. In cazurile mai grave pot fi baute pana la trei cani pe zi.

  • Remedii naturiste impotriva arsurilor gastrice

    Ceaiul de musetel este unul dintre cele mai simple remedii naturale folosite pentru a calma arsurile gastrice, avand un efect calmant asupra sistemului digestiv. Cald, cu putina miere sau in amestec cu menta sau ghimbir, acest ceai este recomandat in multiple afectiuni ca adjuvant sau solutie naturista, si va face ca arsurile la stomac sa fie mai usor de suportat sau chiar sa dispara.


Warning: fopen(cache/ede879987416e31087cfd66203786cec) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139