Remedii naturiste pentru tratarea hipocalcemiei

Hipocalcemia si remediile naturisteHipocalcemia reprezinta scaderea concentratiei de calciu din sange mult sub valoarea de 9-11 mg/100 ml, apreciata drept normala, ca urmare a hipofunctiei glandelor paratiroide, care regleaza metabolismul sau in organism. Valorile sunt in general mai crescute la barbati decat la femei si au tendinta de scadere usoara odata cu varsta sau cu unele stari patologice sau fiziologice. Manifestarile hipocalcemiei sunt foarte variate, pe masura diversitatii rolurilor jucate in organism de acest oligoelement. Bolnavul prezinta tulburari digestive, neuro-psihice si sexuale, simptome care ii afecteaza calitatea vietii. In formele severe, caracteristice sunt lipotimia si tetania, simptome ce pot pune in pericol chiar viata bolnavului.
Remineralizarea organismului si reechilibrarea sa hormonala sunt principalele obiective ale fitoterapiei in strategia de combatere a hipocalcemiei.


Coada-calului- planta contine 5-7% acid silicic, din care 10-20% in forma solubila, lucru care o face interesanta in tratamentul dezechilibrelor fosfo-calcice, deoarece lipsa de siliciu precede pierderile de calciu. Pudra obtinuta prin macinarea plantei se administra sublingual, cate un varf de cutit, de 3-4 ori pe zi, sau poate servi la prepararea unui decoct.

Graul, orzul, ovazul-se folosesc tincturile. Produsele sunt deopotriva utile si in spasmofilie, ca parte componenta dintr-o schema complexa de tratament, care mai include si ceaiuri si produse cu microelemente.

Tataneasa-se recomanda consumarea plantei cu prudenta, datorita potentialului risc cancerigen. Se iau cate 15-30 de picaturi, de trei ori pe zi din tinctura.

Amestecuri de plante

Se prepara un amestec din cate sapte parti de fructe de maces si de catina si cate trei parti frunze de ciubotica-cucului si de roinita. Se face o infuzie din doua linguri de amestec la un litru de apa, cantitate care se bea intr-o zi. Aceasta bautura poate fi indulcita cu miere, sau eventual se poate amesteca cu suc de morcovi sau de tomate.

Maceratul di coaja de ou- este un preparat clasic, usor de adiministrat si creditat cu bune rezultate. Se obtine din coji de oua, suc de lamaie si miere de albine, procedand in felul urmator: intr-un borcan cu filet, peste coaja rezultata de la curatarea a patru oua fierte (carora li s-au scos in prealabil pielitele interioare), se adauga sucul de la doua lamai de marime mijlocie si se lasa la macerat timp de trei zile, apoi se filtreaza cu tifon si se adauga aceeasi cantitate de miere. Se beau intre una si trei lingurite pe zi inainte de mese si alte trei-patru lingurite dupa mese.

Uz extern

Nucul- Se prepara o infuzie din cinci linguri de frunze si un litru de apa clocotita, care se adauga in apa de baie. Se fac mai multe bai tonifiante, cu durata de 15-20 de minute fiecare.

Articole asemănătoare

  • Solutii si remedii naturiste pentru un par sanatos

    Cu totii ne dorim sa avem un par bogat, des, sanatos, care sa isi pastreze cat mai mult timp culoarea si stralucirea, insa adesea poluarea, stresul, alimentatia si diversele afectiuni ale firului de par sau scalpului afecteaza aspectul si rezistenta podoabei capilare.

  • Remedii naturiste impotriva durerilor de dinti

    Uleiul esential de cuisoare poate fi folosit punand cateva picaturi pe o bucatica de tifon si tamponand usor zona dureroasa (este bun si pentru durerile de gingii). Iar 1-2 cuisoare intregi, mestecate indelung, improspateaza respiratia, reduc placa bacteriana si riscul aparitiei cariilor.

  • Solutii naturiste pentru un somn mai bun

    Ceaiul de musetel (cu sau fara miere, dupa gust) este unul dintre cele mai des intalnite remedii naturiste, fiind folosit pentru a calma durerile usoare de gat si dinti, pentru a calma si relaxa intregul organism si mai ales sistemul nervos, dar si pentru a regla digestia. Dar o cana de ceai de musetel caldut bauta cu 20-30 de minute inainte de ora de culcare ar putea sa va ajute sa aveti un somn mai adanc si mai odihnitor.

  • Remedii naturiste impotriva insomniei

    Banalul si atat de des intalnitul ceai de tei (cumparat din magazinele naturiste sau pregatit acasa din flori uscate) este unul dintre cele mai cunoscute si folosite leacuri naturiste pentru a trata cazurile usoare de insomnie. Se bea o cana de ceai cald, cu putina miere (1-2 lingurite de planta uscata la o cana de apa) inainte de culcare. In cazurile mai grave pot fi baute pana la trei cani pe zi.

  • Cretusca in medicina naturista

    Cretusca este o planta medicinala cunoscuta in popor si ca barba popii, barba caprei sau pepenea, de la care se recolteaza partile aeriene pentru tratarea mai multor afectiuni acute si cronice.


Warning: fopen(cache/4b3ba149621b2176cf9db049df13391d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139