Solutii si remedii naturiste pentru un par sanatos


Cu totii ne dorim sa avem un par bogat, des, sanatos, care sa isi pastreze cat mai mult timp culoarea si stralucirea, insa adesea poluarea, stresul, alimentatia si diversele afectiuni ale firului de par sau scalpului afecteaza aspectul si rezistenta podoabei capilare. Pe langa tratamentele prescrise de medic, putem folosi si diverse remedii din bogatul arsenal al medicinei naturiste, sub forma de masti pentru par, care il vor ajuta sa isi revina mai repede, indiferent daca este vorba de parul prea gras sau prea uscat, rarit, cu firele despicate sau cu matreata.

Aromatul otet de mere poate fi folosit atunci cand pielea capului are un miros neplacut sau cand firele sunt mate, subtiri, degradate. Amestecati o ceasca de apa calduta cu o jumatate de lingura de otet de mere si aplicati aceasta masca pe parul umed, lasand sa actioneze pentru 7-10 minute. Apoi spalati parul normal.

Si zeama de lamaie poate fi folosita pentru a da parului un aspect mai stralucitor, a intensifica nuanta culorii (mai ales in cazul celor care au parul mai deschis) si ca un remediu natural pentru tratarea matretii sau infectiilor scalpului. Pregatiti o masca de par din sucul stors de la 1-2 lamai si 150 ml apa, aplicati si masati bine scalpul pentru 2-3 minute. Clatiti si spalati parul, iar in timp va fi mai matasos si mai rezistent.

Pentru cei care vor sa isi pastreze blondul natural sau sa isi deschida nuanta firelor de par o solutie la indemana este ceaiul de musetel (ideal din planta uscata, nu din pliculete), concentrat (2 linguri de musetel la 500 ml de apa). Dupa spalare clatiti bine parul cu ceaiul caldut, lasati sa actioneze pentru 10 minute, apoi spalati-va doar cu apa. In cazul parului inchis la culoare puteti folosi infuzia de ceai negru, fara zahar sau miere, cat mai concentrat.

Oul crud va fi folosit pentru masti cosmetice in functie de tipul de par. Daca pentru cel normal ce are nevoie de hidratare si un plus de vitamine vom folosi oul intreg, pentru parul gras, cu exces de sebum, se recomanda aplicarea in strat subtire a albusului, in vreme ce parul uscat, degradat, va profita din plin de 1-2 galbenusuri crude. Dupa aplicarea lor pe tot scalpul si pe par se maseaza usor, apoi se clateste cu apa calduta.

Uleiul de masline de cea mai buna calitate este recomandat in cazul parului uscat, degradat, cu fire despicate, care si-a pierdut vitalitatea si stralucirea. O data pe saptamana pregatiti jumatate de cana de ulei de masline incalzit (fara sa fie prea fierbinte) si aplicati-l pe toata lungimea parului si pe cat posibil pe pielea capului. Se acopera apoi capul cu o casca mai larga de dus sau in lipsa cu o punga de plastic si un prosop, lasand uleiul sa actioneze pentru 30-40 de minute. Se spala bine cu sampon si se clateste abundent.

Mierea de albine este un element esential pentru o masca naturista dedicata parului degradat, vopsit prea des, rarit si lipsit de viata. Amestecati 1-2 linguri de miere bio, cat mai curata, cu un ou crud si putin ulei de masline sau otet de mere. Masca se aplica pe par, se lasa sa actioneze pentru 25-30 de minute, apoi parul se spala normal, clatind bine.

Parul care se ingrasa repede si are exces de sebum poate fi tratat prin clatirea cu suc de lamaie sau cu un amestec de bicarbonat de sodiu (2-3 lingurite la 1 cana de apa calduta) dupa spalarea cu un sampon special pentru parul gras.

Uleiul de cocos bio pare un remediu universal, fiind recomandat in medicina traditionala pentru o gama larga de boli, dar in cazul parului este excelent pentru a hidrata, curata si pentru a reda parului stralucirea si aspectul sanatos. Aplicati periodic ulei de cocos si masati bine scalpul, apoi clatiti abundent.

Foto: depositphotos.com

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu prune si cirese pentru un somn odihnitor

    Bogate in vitamine si minerale, gustoase si racoritoare, ciresele sunt excelente in timpul verii, proaspete si dulci, dar puteti folosi si cirese congelate pentru un smoothie care va ajuta sa dormiti mai bine. Adaugati prune coapte, putin lapte de migdale, scortisoara si ghimbir.

  • Salata de fructe pentru un sistem imunitar rezistent

    Plina de vitamine si gusturi dulci-acrisoare, aromata si incarcata de aromele toamnei tarzii, este o reteta pentru un desert sanatos sau o gustare ce ne va umple de energie. In plus ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic.

  • Solutii naturiste pentru un somn mai bun

    Ceaiul de musetel (cu sau fara miere, dupa gust) este unul dintre cele mai des intalnite remedii naturiste, fiind folosit pentru a calma durerile usoare de gat si dinti, pentru a calma si relaxa intregul organism si mai ales sistemul nervos, dar si pentru a regla digestia. Dar o cana de ceai de musetel caldut bauta cu 20-30 de minute inainte de ora de culcare ar putea sa va ajute sa aveti un somn mai adanc si mai odihnitor.

  • Legume si fructe pentru un par mai sanatos

    Portocalele: pentru un par sanatos aveti nevoie de vitamina C, de multa vitamina C. Si cel mai simplu si sanatos este ca in locul unui drum la cea mai apropiata farmacie sa incepeti sa mancati cat mai des portocale, dar si alte citrice, ca gustare, desert sau sub forma de suc.

  • Solutii naturiste pentru un par sanatos

    Natura a fost intotdeauna sinonima cu frumusetea si armonia. De aceea, cand o femeie se impodobeste cu o coronita de flori, sau poarta dupa ureche chiar si un singur fir, ea devine una dintre cele mai gingase fapturi.


Warning: fopen(cache/a14065e10cc76d20e9603c4033c557da) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139