Retete cu ou si verdeturi. Oul si proprietatile lui. Idei si trucuri.
Ce a fost mai intai: oul sau gaina? Aceasta este intrebarea care se pune cel mai frecvent cand este vorba de aceasta tema. Oul este un fenomen, o mica minune a lumii cercetat de multi oameni de stiinta si nu in ultimul rand un ingredient indragit de multe gospodine.
Este incredibil faptul ca, desi oul este de regula comestibil, nu toate tipurile sunt gustoase. Cele mai scumpe oua din lume sunt cele ale sturionului, iar cele mai populare sunt icrele celei mai mari specii de sturioni: Beluga. 100 g costa aproximativ 600 Euro.
Cand vorbim de "ou" in limbajul familiar ne referim de regula la cele de gaina, ingredient foarte indragit in bucataria nationala cat si in cea internationala. Felurile de mancare gatite cu ou sunt foarte diversificate, incepand de la omleta si terminand cu cele mai sofisticate souffle-uri.
Ce ar trebui sa stim despre acest aliment?
Atunci cand dorim sa cumparam oua ar trebui sa stim cateva lucruri simple, dar importante, in ceea ce priveste calitatea. Coaja nu ar trebui sa aiba vreo fisura sau sa fie ciobita. De regula ouale sunt clasificate dupa o anumita marime. Cele mai mici cantaresc sub 53 g, iar cele mai mari 73 g sau chiar mai mult.
Sunt doua trucuri care ne ajuta sa ne dam seama daca oul este proaspat sau daca s-a invechit.
1. Asezati oul intr-un pahar cu apa. Daca se va scufunda inseamna ca este proaspat.
2. Invartiti oul pe masa, asemenea unui titirez, apoi opriti-l printr-o atingere usoara cu degetul. Daca oul continua sa se invarta dupa ce ridicati degetul, inseamna ca este proaspat.
Oul poate fi folosit intr-o multitudine de tipuri de salate. Combinatii dintre cele mai diverse pot fi facute pentru a obtine o gustare delicioasa.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu nucsoara si lapte de migdale pentru un somn linistit
Parfumata, nelipsita in multe retete de desert, nucsoara nu ofera doar un gust special, intens, dar are si surprinzatoare efecte relaxante, odihnitoare. Incarcata de antioxidanti, cu minerale si vitamine, nucsoara poate fi folosita intr-o reteta pentru un somn mai bun si mai linistit.
-
Deserturi simple. Briose cu mac si migdale
Puteti degusta la birou un desert simplu si gustos daca preparati briosele cu mac si migdale. Ingredientele continute sunt urmatoarele:
-
Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana
Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.
-
Retete de post. Paste cu ciuperci si verdeata
Pentru perioadele de post, puteti realiza reteta de paste cu ciuperci si verdeata. O bogatie de gust se poate regasi si in preparatele simple.
-
Retete de post. Chifle umplute cu ciuperci si legume
O mancare rapida si gustoasa, care se incadreaza si la retete de post, puteti realiza preparand reteta de chifle umplute cu ciuperci si legume.