Sanatatea oferita de sedintele de sauna

   

 Stim cu totii ca vremea ne influenteaza starea de sanatate si ca deseori corpul nostru este afectat de schimbarile de temperatura si umiditate. In momentul in care sistemul nostru imunitar este slabit organismul simte schimbarile meteorologice negativ la nivelul sanatatii corpului nostru.

Studiile au aratat ca persoanele care folosesc sauna pentru a elimina toxinele din organism racesc mult mai rar.

Sauna isi are originea in Finlanda. Este o baie cu aburi, iar corpul uman este expus acestor aburi la temperaturi de pana la 60 de grade Celsius. Aceasta baie cu aburi supraincalziti este in general urmata de o racire brusca (dusuri sau plonjare in apa rece).

Sauna intareste sistemul imunitar prin utilizarea stimulentelor calde, umede sau uscate.

Alternanta de cald-rece, recomandata pentru dusuri, este considerata a fi cel mai eficient termo-masaj pentru muschi si vasele de sange de la nivelul pielii. Un dus fierbinte extinde vasele de sange, in timp ce un dus rece produce un efect opus. Acest tip de terapie intareste corpul in fata schimbarilor climatice.

Temperaturile corespunzatoare sunt urmatoarele:

-cand ne dezbracam (20-24 grade Celsius);

-cand intram in sauna (80-100 grade Celsius);

-intr-un dus fierbinte (30-40 grade Celsius);

-intr-un dus rece (15-20 grade Celsius);

Doctorii elvetieni folosesc terapiile in sauna pentru tratarea hipertensiunii arteriale. In majoritatea cazurilor, sunt necesare doar 15 sesiuni de sauna pentru ca tensiunea arteriala sa revina la normal. Daca va ganditi sa apelati la acest remediu nu uitati ca inainte sa va consultati medicul de familie.

Sauna a fost intrebuintata pentru prima data in secolul al VIII-lea de finlandezi, sub forma unei saune de fum numita savusauna.

Caldura umeda din saune induce relaxare si transpiratie, amelioreaza congestia (afluxul excesiv de sange intr-o anumita parte a corpului) si reduce durerile artritice (predispozitie la unele boli articulare si de nutritie).

Sunt propice pentru persoanele cu afectiuni respiratorii, astm bronsic si bronsita. Sunt de asemenea recomandate pacientilor cu artrita si sindrom de oboseala cronica.

Sauna are un efect de calire a organismului impotriva racelii si amelioreaza a tulburarile neurovegetative. Reduce nivelul hormonal al stresului, al beta-endorfinelor (substante produse in creier, in special de glanda pituitara) si promoveaza starea de bine.

Acasa, sauna este utilizata pentru imbunatatirea sanatatii si pentru relaxare. In medie, o sesiune de relaxare dureaza intre 10 si 30 de minute.

Ca masuri de precautie, este indicat sa se evite consumul de alcool inainte de sauna, in timpul acesteia si imediat dupa. De asemenea, persoanele care au ameteli trebuie sa aiba grija cand incep sa urmeze tratamentele de acest gen.

Articole asemănătoare

  • Cinci motive pentru care este bine sa mancam alune de padure

    Crude (preferabil pentru a beneficia din plin de calitatile nutritive) sau prajite, ca gustare sau folosite in diverse retete de desert, in salate de fructe sau, de ce nu, ca un ingredient surpriza intr-o salata de legume de toamna, alunele de padure nu sunt doar delicioase, ci si foarte sanatoase

  • Cum sa scapi mai usor de febra musculara cu ajutorul medicinii naturiste?

    Vitamina C este un aliat esential pentru ca durerea sa dispara mai repede, pentru ca ajuta la refacerea mai rapida a celulelor si tesuturilor, si este esentiala pentru buna functionare a organismului. Mancati citrice, beti suc de portocale sau adaugati suc de lamaie in ceai sau intr-un smoothie, alegeti portocale, mandarine sau un grepfrut pentru gustare, si la fel de bine folositi-va de avantajele oferite de mere sau de fructele de padure.

  • Cocktail cu rom si bere de ghimbir

    O bautura cu gust puternic de rom brun, exotic si aromat, dar improspatat de berea de ghimbir, rece si racoritoare. Gata imediat, este excelenta pentru a fi bauta alaturi de prieteni, si daca romul este prin traditie bautura preferata a piratilor si marinarilor care isi petreceau mare parte din viata pe valuri, acesta ar putea fi un omagiu contemporan. Si incantator.

  • Tratamente si solutii naturiste cu ulei de masline

    Plin de savoare, cu gustul aparte atat de indragit de cei care aleg mereu uleiul de masline de calitate, este un ingredient esential in bucatarie, unde nu poate lipsi daca vrem sa regasim la final acea aroma specifica, mediteraneana, ce evoca mai ales tinuturile arse de soare ale Greciei.

  • Bautura fierbinte cu rom si suc de fructe de padure

    Un amestec de rom si suc de fructe de padure, servit fierbinte, cu note aromatice date de mirodenii.


Warning: fopen(cache/9050bec7f08ce9cd1b52278543d2c710) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139