Santa Rosa

prun santa rosaPolinator: da, are nevoie
Expunere: plin soare
Tip: prun semi-pitic
Perioada de inflorire: sfarsitul lui martie
Caracteristici: fructe mari, delicioase
Perioada de la plantare pana cand fructifica: 3-5 ani
Inaltime la maturitate: 3,6 - 4 metri
Perioada de recoltare: la sfarsitul lunii iulie
Antrenare pe spalier: nu
Sol: toate tipurile

Descriere:
Prunii din soiul Santa Rosa au fructe delicioase. Acestea sunt mari, frumoase, de culoare inchisa, rosiatica, cu pulpa asemanatoare. Prunele sunt tari si de buna calitate. Acest soi este unul din cei mai frecvent cultivati in Japonia. Nu are nevoie de alt pom pentru a se realiza polenizarea, si astfel poate fi plantat oriunde.

Bobocii florilor sunt sensibili la frig si inghet in zonele nordice. Prunele sunt excelente pentru a fi consumate proaspete sau uscate.

Articole asemănătoare

 • Din secretele trandafirului chinezesc

  Multi il cunosc sub numele incorect de trandafir japonez, insa Hibiscus rosa-sinensis, aceasta planta decorativa originara din Asia de Est, este de fapt o varietate chinezeasca.

 • Valente terapeutice ale ceaiului de hibiscus

  Hibiscusul (Rosa sinensis) este o planta tropicala si subtropicala originara din estul Asiei, denumita popular “trandafir” chinezesc, datorita florilor sale mari si rosii. Hibiscus rosa sinensis - singura varietate care se cultiva ca planta de apartament - este membru al familiei Malvaceae.

 • Macesul, floarea nationala a Romaniei

  Raspandit din campii pana in munti, macesul (Rosa canina) sau trandafirul salbatic este unul dintre cei mai cunoscuti arbusti medicinali de pe la noi. Practic, este atat de prezent si de specific tarii noastre incat este considerat floarea nationala a Romaniei.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.

 • Parcul National Los Glaciares

  Parcul National Los Glaciares se gaseste la sud-vest de orasul Santa Cruz, la grantia cu Chile, si reprezinta cea mai mare portiune de gheata continentala dupa Antarctica.


Warning: fopen(cache/e84416bc2913985a63076d500da72fd6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139