Saxifraga

SaxufragaSpecia cultivata este S.sarmentosa, care se prezinta sub forma unei tufe pitice, cu inaltimea de 15-20 de cm. Frunzele de forma rotunda, culoare verde-oliv, cu nervuri pe partea superioara si purpuriu pe partea inferioara sunt usor pubescente si au marginea dintata. Florile sunt mici, simple si albe. Elementul decorativ este oferit de numerosii stoloni, lungi si subtiri, ce poarta plantute asemanatoare plantei mama.
Planta vegeteaza continuu tot timpul anului. Este putin exigenta fata de conditiile de mediu. Iarna prefera locurile mai racoroase si o udare moderata. Necesita multa lumina, dar tolereaza bine si semiumbra. Vara se uda frecvent si se adauga ingrasaminte minerale. Creste si se dezvolta bine intr-un amestec compus din turba si pamant de frunze.
Inmultirea se face destul de usor, prin desprinderea plantulelor care inradacineaza foarte repede in nisip.

Articole asemănătoare

 • Flora, comoara de pret a Muntilor Bucegi

  In tot cuprinsul Bucegilor, din fundul vailor pana in varfurile cele mai semete, flora deosebit de bogata ofera privelisti incantatoare si reprezinta o trasatura caracteristica a masivului.

 • Parcul National Paradisul Slovac

  Adapostind cea mai mare densitate de fluturi pe kilometru patrat din Slovacia, Parcul National Paradisul Slovac isi merita cu prisosinta numele. Paradisul Slovac este o regiune muntoasa cu altitudini cuprinse intre 800-1100 m in Parcul National Slovac.

 • Plante endemice din Carpati

  Endemismul desemneaza particularitatea unor specii de animale sau plante de a vietui pe o anumita arie geografica.

 • Saxifraga

  Planta este pitica si are aspectul unei tufe alcatuite sin frunze rotunde, largi, cu marginea dintata, de culoare verde oliv, cu nervuri arginii pe fata superioara. Reversul este purpuriu.

 • Gradini alpine

  In mijlocul unui mare oras puteti fi mai aproape de atmosfera sanatoasa si relaxanta pe care o ofera muntele. Astfel va puteti gandi la realizarea unei gradini alpine.


Warning: fopen(cache/abb559e9ed7e6540d54a1b8279127963) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139