Secretul tineretii vesnice este ascuns in plante ?

 

 Inca din cele mai vechi timpuri, umanitatea a cautat secretul tineretii vesnice si viata fara de moarte, considerand de multe ori longevitatea drept nemurire. Nemurirea de ordin fizic este imposibila la nivelul organismului uman pentru ca toate sistemele fizice materializate fac parte din legea ciclica universala: formare, dezvoltare, dezintegrare.

Putem sa traim mai mult ?

Contrar credintei populare, stiinta recunoaste acum procesul de imbatranire ca fiind o boala. Varsta inaintata poate fi amanata timp de decenii, insa nu fara ajutorul nostru.

In antichitate, majoritatea celor care isi doreau sa afle secretului longevitatii au incercat sa-l gaseasca in vraji, licori magice, plante, mai mult sau mai putin in viata.

Astfel au fost concepute elixirele din diferite plante, preparate dupa retete complicate, cu ingrediente precum praful de cristal si alte inventii elaborate de chimisti. A fost omis un singur sistem: propriul corp. Marii maestri spirituali au descoperit ca secretul longevitatii are o legatura stransa cu organismul nostru deoarece acesta este un sistem complex format din substanta fizica, energie si inteligenta.

Prin ratiune si atributele sale ( perceptie, decizie, coordonare ) se poate ajunge la un control asupra proceselor diferitelor niveluri de substanta si de energie. Prin intermediul unor mecanisme de auto-determinare poate fi realizat un autocontrol al proceselor care au loc la niveluri de inteligenta diferite.

Aplicarea enunturilor precedente sunt de fapt intregul secret al longevitatii.

Energia si conservarea substantei urmareste sa mentina sanatatea organismului, iar vitalitatea este precedata de o preliminara purificare, obtinuta prin metode clasice.

Ce ajuta la prelungirea vietii?

Alimentatia - este unul dintre cei mai importanti factori. Societatea in care traim a afectat intr-un mod grav calitatea alimentelor pe care le consumam, acestea avand un impact negativ asupra sanatatii organismului nostru.

Pentru conservanti, stabilizatori, coloranti, aromatizanti si alti aditivi alimentari corpul nostru nu are functii metabolice specifice. Imprumutandu-le (in cazurile fericite), cu un consum energetic important, sau, mai rau, acumulandu-le in organism, organismul sufera.

De asemenea, inafara de elementele de calitate, este important si modul in care se face asocierea proteinelor.

Tutunul, alcoolul, cafeaua, ceaiul negru sunt extrem de nocive pentru organism, iar efectele nedorite pe care le produc sunt adesea ireversibile. Bauturile spumoase, inclusiv apa minerala, consumate frecvent produc dezechilibre la nivelul acidului bazic limitand asimilarea calciului, magneziului, fierului, etc. Zaharul produce un efect similar.

Aerul intens poluat, pe langa consecinta directa a toxinelor, afecteaza si conservarea energiei, deoarece organismul nu dispune de ioni negativi (contributia atmosferica energetica).

Incontrolabilele reactii emotionale si stresul afecteaza serios vitalitatea si imunitatea; dezorganizeaza energia interna si provoaca boli nervoase organice. Voluntar, autocontrolul mental poate rezolva probleme emotionale.

Exercitiile fizice - au o mare valoare in mentinerea vitalitatii corpului, deoarece stimuleaza circulatia sanguina si energetica, intensifica respiratia si procesele de curatare ale tesuturilor si armonizeaza functiile sistemelor endocrin si nervos. Sunt recomandate exercitiile ritmice, corelate cu o respiratie profunda, controlata.

Longevitatea se invata. Aveti grija de sanatatea dumneavoastra si de alegerile pe care le faceti in privinta alimentatiei, pentru a avea un trai mai sanatos si de durata.

Oamenii de stiinta si economistii care studiaza longevitatea au ajuns la concluzia ca educatia imbunatateste sanatatea si speranta de viata, indiferent de predispozitia genetica, venituri, rasa sau locatia geografica.

Cercetatorii au mai descoperit ca persoanele care au o educatie superioara traiesc o perioada mai lunga de timp si au o viata mai sanatoasa. Educatia joaca un rol mult mai important in secretul longevitatii decat bogatia.

Articole asemănătoare

  • Ceaiul de coada-calului in medicina naturista

    Una dintre cele mai populare plante medicinale, cunoscuta si sub numele de barba ursului, sirulita sau iarba de cositor, coada-calului are surprinzatoare efecte antiseptice, detoxifiante, regleaza tensiunea arteriala, este recomandata in afectiunile renale si digestive, dar poate fi folosita sub forma de infuzie si extern pentru vindecarea mai rapida a ranilor superficiale.

  • Ciubotica cucului in terapiile naturiste

    O planta cu flori galbene, mici, inalta de pana la 30 de cm, ciubotica cucului este utilizata in tratarea unei game largi de afectiuni.

  • Urzica in medicina alternativa

    Are efect bactericid, recomandata pentru imbunatatirea digestiei si a metabolismului, cicatrizeaza ranile si este esentiala in cazurile de anemie sua pentru refacerea unui organism aflat in convalescenta, este folosita in tratarea bronsitelor si a tusei cronice

  • Scortisoara in medicina naturista

    Scortisoara reduce tensiunea arteriala si ajuta la regularizarea acesteia, ne imbunatateste digestia, mentine memoria, este recomandata in cazul afectiunilor cardiace, reduce colesterolul si usureaza digestia

  • Ingrijirea gradinii in luna decembrie

    In luna decembrie, probabil ca ultimul lucru la care s-ar putea gandi cineva este munca in gradina. Din fericire, lista pentru gradina in aceasta luna este, mai degraba, o insiruire de lucruri pe care sa nu le faci.


Warning: fopen(cache/ac5b5fbfdcf1690f05226888cea8158d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139