Sedum

Familia: CrassulaceaeSedum
Aspect: Suculent, tarator
Perioada de inflorire: Vara
Expunere: Plin soare
Udare: Medie

Speciile care intra in alcatuirea acestui gen pentru efectul special produs de frunzele compacte si suculente si de florile stelate.

Cultivare: Se recomanda plantarea acestora in gradini stancoase. Pentru ghiveci se foloseste pamant de flori si nisip, iar la baza vasului se aseaza un strat de cioburi. Primavara si toamna se uda abundent si se administreaza in fiecare luna un ingrasamant lichid. Trebuie sa li se asigure multa lumina si o temperatura de 18 C.

Reproducere: Butasii se planteaza intr-un compost alcatuit din turba si nisip si se mentin la umbra si la o temperatura cuprinsa intre 13-16 C. Speciile anuale sau bianuale se insamanteaza primavara, iar celalalte toamna intr-un compost cu un sfert din compozitie nisip fin, la umbra si la o temperatura de 13-18 C.

Pericole: Trebuie evitate inghetul si excesul apei, iar cosenilele fainoase se combat prin alcool denaturat.

Specii si soiuri: Sedum bellum, Sedum morganianum, Sedum rubrotinctum, Sedum oxypetalum, Sedum sieboldii, Sedum spectabile, Sedum kamtschaticum, Sedum rupestre. 
 

Articole asemănătoare

 • GradinaMea cat mai aproape de natura

  Pentru a avea o gradina frumoasa trebuie sa depunem efort zilnic pentru a o intretine si sa fim pasionati,

 • Cum avem toamna o gradina multicolora?

  Rand pe rand frunzele au inceput sa se usuce si sa cada. Pentru oamenii gospodari este semn ca multe dintre uneltele de care nu s-au putut lipsit in timpul verii vor sta de acum in asteptarea viitorului sezon estival.

 • Flori perene de toamna

  Florile perene sunt cele care avand o radacina persistenta traiesc si infloresct an de an fara o noua insamantare.

 • Armonie la Simfonia Lalelelor

  La Simfonia Lalelelor alaturi de lalele s-au aflat nenumarate varietati de plante. Orhideele au fost la mare cinste.

 • O gradina pentru sfarsitul verii

  Acest strat de flori explodeaza in culoare la sfarsitul verii si arata extraordinar de bine pe toata perioada toamnei. Sapte plante perene si o planta anuala creaza o varietate de culori si texturi pe tot sezonul cald...


Warning: fopen(cache/dbfeb0adb340966f4253869f02c2b9b9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139