Shilin sau Padurea de Piatra, China

Kunming, capitala provinciei chineze Yunnan, se bucura de o mare apreciere turistica nu numai datorita climatului imbietor de care dispune pe intreg parcursul anului ci si pentru frumusetile naturale din apropiere.

La aproximativ 85 km departare, mii de stanci inalte strapung pamantul pe o suprafata de 400 km patrati pentru a forma ceea ce localnicii numesc Shilin, adica Padurea de Piatra.

China adaposteste si alte obiective similare insa niciunul nu se bucura de caracteristicile ori de faima acestuia. Padurea de Piatra a fost apreciata inca din timpul dinastiei Ming (1368-1644 d. Hr.), cand se obisnuia sa i se spuna "intaia minune a lumii".

Cu toate acestea, ea va fi inscrisa in circuitele turistice si numita componenta a patrimoniului national abia in anul 1950. Din suprafata totala a Padurii de Piatra, doar 80 hectare sunt deschise vizitatorilor, restul intrand sub protectia statului chinez servind mai ales  intereselor stiintifice. 

Geologic vorbind, formatiunile bizare ce variaza din punct de vede al formei si al inaltimii au fost modelate in calcar de ploaie si vant in urma cu peste 270 milioane de ani.  Prin urmare, exista si un numar insemnat de pesteri pline de stalactite, stalagmite, "stalpi" si  iazuri cu apa de calitate. Lacul Changhu are o lungime de 3 km, o latime ce atinge pe alocuri numai 300 m si adaposteste pe fundul sau numeroase formatiuni caracteristice reliefului carstic (stalactite).   

Fiindca se gaseste la o altidudine de 1760 m, iar temperatura medie anuala este de circa 15,6 grade Celsius, Padurea de Piatra are la baza mai multe plante si animale decat se asteapta de regula vizitatorii.

Tot aici veti avea ocazia sa intalniti cascada Dadie, alimentata de un afluent al raului Nanpan, care in timpul sezonului ploios atinge un debit de 150 metri cubi pe secunda.

Multe legende au izvorat de-a lungul timpului din imaginatia locuitorilor Sani. Cea mai frecventa  relateaza cine au fost stramosii acestui neam si motivul pentru care au ales sa se retraga in acest mediu aparent ostil.

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

  • Milkshake cu unt de arahide si scortisoara

    Un milkshake usor de pregatit acasa, pentru care veti avea nevoie de 2-3 banane bine coapte (tinute la congelator pentru 20 de minute inainte de a fi taiate), unt de arahide cremos, lapte de cocos, putina scortisoara, putina miere sau sirop de artar. Rezultatul? O bautura dulce, aromata, parfumata, perfecta cu putina gheata.

  • Smoothie cu pere si lapte de migdale pentru un sistem imunitar puternic

    O reteta care profita de perele bine coapte, alaturi de scortisoara, ghimbir, miere (sau sirop de artar) si lapte vegetal, ideal un lapte de migdale plin de savoare si gust.

  • Smoothie de toamna cu fructe de padure si cidru

    Folositi fructe de padure congelate si un cidru de buna calitate, iar mierea (sau siropul de artar) adauga acele note dulci, delicioase.

  • Ceaiul de coada-calului in medicina naturista

    Una dintre cele mai populare plante medicinale, cunoscuta si sub numele de barba ursului, sirulita sau iarba de cositor, coada-calului are surprinzatoare efecte antiseptice, detoxifiante, regleaza tensiunea arteriala, este recomandata in afectiunile renale si digestive, dar poate fi folosita sub forma de infuzie si extern pentru vindecarea mai rapida a ranilor superficiale.

  • Renumitul falafel sau chiftelutele de naut

    O reteta de mancare egipteana - sanatoasa si satioasa, pe care multi poate nu au gustat-o nici macar o data este renumitul falafel sau chiftelutele de naut.


Warning: fopen(cache/30ecfdc8fe0349be9aea8b67cc43580e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139