Sos de patrunjel cu nucsoara si lapte

Ingrediente:

½ cana patrunjel verde tocat
2 linguri faina
1 cana de lapte
40 g unt
1 praf de nucsoara rasa
1 praf de sare
1 praf de piper negru macinat

Mod de preparare: spalati si tocati marunt patrunjelul verde, abia cules, pana cand umpleti o jumatate de cana obisnuita. Se topeste untul pe foc mediu, se amesteca bine cu faina si nucsoara, incorporand treptat laptele la temperatura camerei. Cand sosul s-a ingrosat putin se condimenteaza cu sare si piper, se ia de pe foc si se pune patrunjelul verde, tocat, amestecand pana cand aveti o compozitie relativ omogena. Se foloseste imediat pentru a-si pastra intreaga savoare.

Foto: needpix.com

 

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/ad241ee28b5cae0f3afe308450a5cb9e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139