Sos dulce-acrisor cu zahar brun si otet de orez
Ingrediente:
4 linguri zahar brun
1 linguri sos de rosii sau ketchup
1/3 cana otet de orez (se poate inlocui cu otet de vin)
1 lingurita sos de soia
2 lingurite amidon dizolvat bine in 5 linguri de apa
Mod de preparare: intr-un bol se amesteca bine zaharul, ketchupul, otetul si sosul de soia, combinatia fiind apoi pusa pe foc mic spre mediu, intr-o craticioara. Se lasa pe foc pentru cateva minute, se adauga amidonul dizolvat in apa si se amesteca tot timpul pana cand sosul se ingroasa. Se opreste focul, se lasa putin sa se raceasca, apoi se poate folosi.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Sos usor picant in stil oriental
Sos de soia, ulei de susan si otet de orez, ingredientele de baza pentru un sos excelent pentru pui, peste, orez, legume, versatil si aromat.
-
Sos dulce-picant cu ardei gras si ardei iute
Unul dintre cele mai simple sosuri pentru cei care prefera aromele picante, intens si puternic, alaturi de dulceata zaharului si notele proaspete de ardei gras rosu. Pentru un sos mai putin picant curatati cu grija ardeiul iute si aruncati semintele. Cum are mult zahar nu este recomandat celor care vor sa slabeasca.
-
Sos dulce-acrisor cu zahar brun si sos de soia
Un sos versatil si aromat, bun pentru friptura de porc, pui, legume coapte, orez, practic o gama larga de retete carora le va da un gust cu adevarat memorabil. Cu fulgi de chili sau un pic de ghimbir proaspat ras ii puteti da note iuti sau picant-asiatice, totul intr-un joc al gusturilor care nu va lasa pe nimeni indiferent.
-
Sos dulce-picant cu ardei iute si otet
O reteta pentru un sos in care gustul dulce intalneste iuteala ardeilor (alegeti soiul preferat). Perfect pentru cei care prefera mancarea picanta si care vor o schimbare fata de sosurile clasice. Gata in scurt timp, poate fi pastrat la frigider, intr-un recipient inchis ermetic, pentru 3-4 saptamani.
-
Sos cu ghimbir si morcov
Un sos de inspiratie asiatica, cu note picante de ghimbir, dulceata morcovilor, cu note de soia si otet de orez. Bun pentru a transforma o salata de cruditati, o farfurie cu legume sotate sau coapte, carnea de pui prajita sau pane.