Spathiphyllum, o planta frumoasa si deloc pretentioasa

Spathiphyllum

 

 

Spathiphyllum din  (familia  Araceae) atrage atentia prin frunzele sale decorative si frumoase flori albe.  Din aceeasi familie cu Anthurium si Dieffenbachia,  are nevoie de lumina. Astfel se poate aseza pe pervazul ferestrelor, dar fara ca razele soarelui sa cada direct pe ea. In acelasi timp trebuie ferita de curentii de aer care pot dauna si determina incetinirea cresterii plantei. Temperaturile la care planta  se simte foarte bine sunt intre 15-29 grade Celsius.

Udarea trebuie sa fie moderata, iar surplusul de apa poate dauna radacinii.

 

Spathiphyllum nu este  deosebit de pretentioasa si cei ce o ingrijesc se declara in general multumiti pentru ca fara eforturi foarte mari beneficiaza de frumusetea ei.

Articole asemănătoare

 • Trei plante pentru o incapere intunecoasa

  Calathea este o planta frumoasa si gata sa va atraga atentie datorita modelelor diferite de pe frunze, una dintre cele mai bune optiuni mai ales pentru birourile cu lumina artificiala si spatiile umbrite.

 • Trei plante recomandate pentru birou

  Planta paianjen sau Voalul miresei este o alta alegere foarte interesanta, mai ales din punct de vedere estetic, dar si pentru ca este o planta rezistenta si care nu are nevoie de atentie deosebita.

 • Valente terapeutice ale ceaiului de hibiscus

  Hibiscusul (Rosa sinensis) este o planta tropicala si subtropicala originara din estul Asiei, denumita popular “trandafir” chinezesc, datorita florilor sale mari si rosii. Hibiscus rosa sinensis - singura varietate care se cultiva ca planta de apartament - este membru al familiei Malvaceae.

 • Vara profita de proprietatile florilor de levantica

  Levantica este o planta aromatica si medicinala din genul Lavandula, cu tulpini ramificate in tufa si flori albastre foarte parfumate. Originara din regiunile cu climat meditaranean, la noi se intalneste pe durata verii.

 • Alimente de toamna. Mazarea

  Mazarea este o planta alimentara si furajera pe care o stim cu totii, ce agreaza zilele mohorate de toamna si iarna, fiind originara din


Warning: fopen(cache/0fbf118a301df9c7e11d4ede2c0dffc1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139