Stiati ca? Din lumea fructelor

1. Aveti nevoie de calciu, dar nu va place laptele? Intr-o cana plina cu smochine veti gasi aproape la fel de mult calciu ca intr-o cana cu lapte. 
 
2. Un mar poate sa produca in fiecare an in jur de 400 de fructe daca a ajuns la maturitate, este bine ingrijit, solul este fertil iar conditiile atmosferice prielnice.  
 
3.  Fructul de avocado are mai multe proteine decat orice alt fruct. 
 
4. Intr-un fruct de kiwi veti gasi de pana la doua ori mai multa vitamina C decat intr-o portocoala de dimensiuni medii. 
 
5. E mai bine sa mancati un mar (cu tot cu coaja) decat sa beti o cafea daca vreti sa ramaneti treaz mai mult timp. Organismul va capata un plus de energie si va veti simti mult mai bine. 
 
6. Uleiul esential de limeta poate fi folosit pentru a reduce febra, dar si pentru a sustine organismul in perioadele de efort intelectual intens. Mai mult, consumati ulei esential sau adaugati o felie de limeta in ceai daca va simtiti trist si deprimat. 
 
7. Exoticul durian este de departe fructul cu cel mai urat miros din lume. In Singapore este interzis sa ai la tine un astfel de fruct cand mergi cu autobuzul, trenul, metroul sau cand esti in spatii publice inchise.  
 
Foto: indiamart.com

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/e1f758c3e98472753c4fd487730391aa) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139