Strugurii, ajutor in sanatate si frumusete

struguri

 

 Albi, negri sau roze, dulci, zemosi si parfumati, strugurii sunt printre cele mai apreciate fructe, indiferent soi sau de zona de provenienta. Cel mai gustat produs al acestor minunate fructe este desigur vinul, renumit pentru beneficiile lui asupra sanatatii, atunci cand este consumat in cantitati moderate.

 

Datorita nenumaratelor proprietati curative, strugurii sunt recunoscuti pentru efectul de revigorare si vitaminizare a organismului si nu in ultimul rand, pentru efectele lor diuretice si depurative.

Componentele antioxidante ii recomanda chiar si in  curele de slabire, in cele de detoxifiere a organismului, in afectiunile circulatiei sanguine si in cele ale aparatului digestiv.

 

Aceleasi proprietati fac din aceste fructe materie prima pentru o gama larga de produse cosmetice, pornind de la masti de fata, creme diverse, unele cu efecte anti-imbatranire.

 

Cu efecte vizibile si de durata sunt mai ales mastile realizate din fructe proaspete, boabe bine spalate si curatate inainte de coaja si seminte.

 

Pulpa din fruct se aplica in comprese pe zonele ridate si se preseaza usor timp de cateva zeci de minute. Proprietatile antioxidante ale polifenolilor si acizilor grasi polisaturati continuti de struguri, actioneaza impotriva radicalilor liberi, vinovati de aparitia ridurilor si imbatranirea dermei. Acesti polifenoli actioneaza direct la nivelul dermei, protejand si regenerand fibrele de elastina si colagen, netezind si reparand pielea ridata si iritata. Dupa toate acestea, efectul este incredibil.

 

Datorita continutului ridicat de zaharuri si fructoza strugurii reprezinta o sursa valoroasa de energie pentru copii, batrani, persoanele anemice sau in suferinta, ori tineri si adulti ce desfasoara activitati ce presupun efort fizic sustinut. Complexul de vitamine continut (B1, B2, B3 sau PP, A si mai ales C) ajuta organismul in eforturile fizice si mai ales in efortul intelectual. Un ciorchine de struguri in fiecare zi reduce efectul stresului.

 

Mineralele ascunse in boabele de struguri (fosfor si potasiu) si continutul de fibre din coaja, contribuie la imbunatatirea digestiei, la dizolvarea lipidelor in exces si la eliminarea toxinelor acumulate. Efectul diuretic este mai puternic atunci cand fructele sunt consummate pe stomacul gol.

 

Curele cu struguri sunt indicate si persoanelor cu probleme ale aparatului circulator sanguin, intrucat strugurii sunt recunoscuti ca fiind de ajutor in reglarea tensiunii arteriale si imbunatatirea circulatiei. Oricum am privi, consumul lor ne va aduce doar beneficii, ne va ajuta sa fim mai sanatosi si mai frumosi.

Articole asemănătoare

  • Castravetele in medicina naturista

    Sucul din castravetii proaspeti (fara coaja) poate avea un gust usor neplacut, asa ca ii puteti adauga suc de mere sau suc de rosii proaspat stors. Consumat frecvent, ajuta reglarea tranzitului intestinal, elimina mai usor apa in exces in organism datorita efectului diuretic si poate fi un ajutor in dietele de slabire, pentru ca da senzatia de satietate.

  • Sapte moduri de a folosi cafeaua in casa si gradina

    O ceasca de cafea tare si aromata, simpla sau cu putin lapte, este pentru multi esentiala in fiecare dimineata. Dar zatul de cafea sau cafeaua macinata pot fi folosite in casa si in gradina pentru a rezolva rapid si natural probleme dintre cele mai diverse.

  • Fructe pentru sanatate

    Strugurii: daca va plac strugurii, indiferent de soi si culoare, oferiti corpului doze generoase de vitamina B, A si C, veti avea un sistem imunitar mai rezistent si un sistem circulator mai puternic, iar inima va fi mai tanara si va functiona mai bine.

  • Despre fragi – gustosi si sanatosi

    Fragul, cu un gust mai bun parca decat oricare altul, este o comoara pentru sanatate. Tufele de fragi pot ajunge la maturitate la o inaltime de 20 de centimetri, incep sa infloreasca din luna aprilie, iar fructele se coc din luna mai pana spre sfarsitul lui iulie. Fragii sunt bogati in vitamine si minerale, contin vitaminele A, B1, E, C, B2, dar si potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier si fosfor

  • Florile in Feng Shui

    Pline de culoare si parfum, folosite pentru a infrumuseta orice spatiu interior sau pentru beneficiile medicinale, florile nu puteau lipsi din Feng Shui, aducand in locuinta fiecaruia energie, creativitate, vitalitate, un plus de prospetime si frumusete. Asa cum era de asteptat fiecare floare va avea semnificatia proprie in Feng Shui. Unele vor aduce intelegerea intre soti si iubirea in interiorul caminului, altele succesul in afaceri sau echilibrul sufletesc, norocul sau creativitatea. Esential este nu doar sa stiti ce va doriti, dar si ce floare va poate aduce indeplinirea dorintei, in conformitate cu principiile Feng Shui.


Warning: fopen(cache/deb2fe9241c14a1ec8c1dbe1539d1c53) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139