Terapia Mayr

 Terapia Mayr a fost dezvoltata de un doctor austriac, pe nume Franz Xaver Mayr (1875-1965) si este o metoda de terapie a diagnosticului, folosita de peste 20 de ani in tratarea cu succes a pacientilor, in special la Hotelul Saint Georg.

Aceasta terapie este reprezentata de un tratament si un control intensiv al dietei, bazat in mare masura pe angajamentul si disciplina pacientului. Se pune accent pe curatarea si detoxifierea intestinului si purificarea organismului.

Terapia Mayr este intrebuintata astazi in medicina alternativa din Austria.

In functie de adaptarile corpului la alimentatia prescrisa, pierderea in greutate este un efect binevenit si nu este un punct principal urmarit in tratament. Acesta poate fi urmat si de persoanele supraponderale, pentru a-si curata sistemul si a reeduca organismul cu privire la stoparea cresterii in greutate.

Fiecarui pacient in parte i se pune un diagnostic, iar apoi se intocmeste un plan specific de tratament.

Clasica dieta Mayr are la baza conditiile de repaus, axandu-se pe ceaiul pur, lapte si chifle.

Aceasta dieta este indicata in:

- constipatie si deranjamente stomacale;

- flatulenta (acumulare excesiva de gaze in stomac si in intestine), colici;

- gastrita, probleme de metabolism, arsuri la stomac, stomacul si intestinele umflate;

- boli hepatice;

- obezitate, anorexie;

- cresterea si scaderea tensiunii arteriale;

- probleme de bronsita cronica;

- migrene;

- probleme cronice ale pielii;

- artrita, guta, reumatism;

Terapia Mayr se bazeaza pe cea mai veche metoda de curatare a organismului si regenerare a acestuia, cunoscuta de omenire, care poarta numele de modificare terapeutica dietetica. Cu acest program, rezultatele obtinute au fost remarcabile.

S-a dovedit ca terapia Mayr este buna pentru:

- astm;

- probleme ale sinusurilor;

- poliartrita reumatoida;

- psoriazis;

- alimentatie si alte alergii;

- multe boli intalnite in secolul XX;

Doctorul Franz Xaver Mayr sustine ca toxinele aflate in intestine sunt cauza multor boli, imbatranirii premature, frumusetii si urateniei fizicului, psihicului si a sufletului. Acesta mai afirma ca terapia, aplicata la timp, determina o schimbare benefica.

In primul rand, inainte de a urma aceasta dieta, este necesar un consult specializat. Se accentueaza astfel evaluarea starii abdominale, postura, tonusul pielii, culoarea si textura acesteia, tonusul muscular, vitalitatea si istoricul sanatatii.

Sunt puse in evidenta programul individualizat si regulile de curatare. Sunt utile sedintele zilnice cu medicul, pentru ca acesta sa poata administra terapia manuala abdominala. Aceasta puternica activitate reda vitalitatea, creste energia, promoveaza procesul de reabilitare si induce pacientului un sentiment de stare de bine.

Acest fapt se observa la nivel fizic si se simte la scurt timp dupa inceperea tratamentului.

Procesul terapeutic este cel mai bine administrat intr-un decor SPA ce ofera un mediu confortabil, atractiv si lipsit de stres.

Exista trei aspecte de baza care fac parte din aceasta terapie si anume: odihna, intinerirea si revitalizarea in totalitate a persoanei.

Articole asemănătoare

  • Scortisoara in medicina naturista

    Scortisoara reduce tensiunea arteriala si ajuta la regularizarea acesteia, ne imbunatateste digestia, mentine memoria, este recomandata in cazul afectiunilor cardiace, reduce colesterolul si usureaza digestia

  • Salvia, planta care pacaleste batranetea

    Se spune ca orice basm contine un sambure de adevar. In ceea ce priveste titlul “Tinerete fara de batranete si viata fara de moarte”, ales de Petre Ispirescu, se pare ca prima parte are noima, batranetea putand fi uneori amanata si “dusa cu vorba”.

  • Remedii non-toxice pentru alungarea durerilor de cap

    Durerea de cap poate fi descrisa in termeni medicali ca una dintre cele mai frecvente probleme cu care ne confruntam in viata de zi cu zi. La baza sa nu stau mereu cauze ingrijoratoare, insa fara exceptie atunci cand se instaleaza induce foarte mult disconfort.

  • 7 plante medicinale de crescut in interiorul locuintei

    Pentru cresterea plantelor medicinale nu este intotdeauna o conditie obligatorie sa dispui de o gradina spatioasa inundata de lumina. Lipsa de spatiu si de timp liber ar trebui sa va ingrijoreze mai putin dupa ce veti cunoaste urmatoarele 8 plante medicinale uzuale pentru interiorul locuintei.

  • Borsul taie greata dupa sarbatori si este sanatos

    Borsul este un preparat popular in estul Europei descoperit in urma cu circa 500 de ani. Patria borsului este Rusia, chiar daca Ucraina ori Polonia la randul lor se


Warning: fopen(cache/c09e3a937b7da64f274038f96bd17299) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139