The Garden of Cosmic Speculation, Scotia

 Scotia este recunoscuta ca avand unele din gradinile cele mai splendide din lume. Scotienii stau foarte bine si la capitolul ingeniozitate in privinta gradinilor.

The Garden of Cosmic Speculation este situata in sud-estul Scotiei. Se intinde pe 30 de acri in zona Borders a Scotiei si a fost creata de criticul de arhitectura si designer-ul Jencks Charles impreuna cu sotia lui, Maggie.

The Garden of Cosmic Speculation este decrisa ca fiind una dintre cele mai originale si importante gradini ce apartin secolului XXI. Aceasta este conceputa ca un loc de explorare a unor aspecte fundamentale ce au legatura cu Universul.

Gradina este plina de idei, asociatii si jocuri ce combina frumusetea uluitoare cu o minunata excentricitate. Jencks a folosit peisajul si design-ul pentru a pune in lumina modul in care noi percepem Universul.

Folosind o tema centrala de snaking, acesta a creat un peisaj "de valuri", cu o utilizare repetata a spiralei in intreaga gradina.

Pe toata aceasta suprafata a gradinii se regasesc lacuri albastre, sculpturi si portiuni de teren decorate intr-un mod unic.

Articole asemănătoare

 • All My Loving, un trandafir pentru cei pretentiosi

  Cu boboci mari, dubli, de un roz intens care poate sa bata in purpuriu deschis, acest trandafir teahibrid numit dupa o celebra piesa The Beatles este relativ usor de cultivat si intretinut, iar frumusetea lui il face sa fie o alegere buna pentru oricine.

 • Trandafirul The Pilgrim

  Un trandafir englezesc clasic, cu boboci de un galben palid, rezistent la boli si daunatori, longeviv si destul de usor de intretinut

 • Ienibaharul, piperul cu o suta de arome

  Ienibaharul este un arbore tropical din familia myrtaceae cu flori si fructe dispuse in ciorchini. Prima descriere in literatura a acestui arbore a fost facuta de naturalistul Patrick Browne in anul 1755, in cartea sa "The Civil and Natural History of Jamaica".

 • Plante de apartament adaptate la conditii de iluminare scazuta

  Oricine ar fi tentat sa creada ca plantele nu aduc alt beneficiu, in interior, afara de cel decorativ, se inseala. Multe plante au capacitatea sa improspateze aerul si sa previna efectul factorilor alergogeni precum parful.

 • Gradinile chinezesti, un peisaj mirific de neinlocuit

  Traditionala gradina chinezeasca si-a facut aparitia in dinastia Tang si a evoluat in timp intr-o maniera frumoasa dand nastere unui design cu bazine si fantani, dealuri, urcusuri si coborasuri implementat si astazi in gradinile din intreaga lume.


Warning: fopen(cache/7e23d3f90333ab7441d249324115980c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139