Trandafirii Grandessa, rosu intens pentru gradini de vis

Varietate de trandafiri cataratori cu flori mari, grele, duble, de un rosu inchis care poate sa bata in visiniu in anumite zone (in functie de soare si de varsta tufei), Grandessa se adapteaza relativ usor conditiilor de clima din tara noastra. Sunt trandafiri ce pot fi plantati si intretinuti la fel de bine in gradini sau parcuri, solitari sau langa alte soiuri, iesind usor in evidenta prin multitudinea si nuanta aparte a inflorescentelor sale cu parfum dulce, puternic, specific pentru trandafiri. Cum sunt trandafiri cataratori nu foarte inalti (ating cel mult un metru inaltime) vor avea nevoie de un suport relativ mic, dar vor trebui toaletati in fiecare primavara pentru a trasa liniile tufei.

Prefera un loc unde sa aiba mult soare (suporta si un regim de semi-umbra, dar vor avea mai putine flori), iar pamantul cel mai bun este unul tipic pentru trandafiri, fertil, cu drenare buna, preferabil usor nisipos si cu PH putin acid. Sunt trandafiri care au nevoie sa fie udati frecvent, dar folosind cantitati moderate de apa. Butasii se vor planta primavara sau toamna, lasand preferabil un metru intre ei si alte tufe de trandafiri sau alte plante, iar pamantul se curata in prealabil de buruieni. Se poate adauga ingrasamant organic in pamant cu cel putin o saptamana inainte de plantare. Evitati un loc unde viitoarea tufa de trandafir Grandessa sa fie in bataia curentilor reci de aer.

Este un soi de trandafir catarator care va inflori abundent de la inceputul verii pana spre jumatatea toamnei, in mai multe randuri, iar bobocii de un rosu aprins sunt parfumati si mari, perfecti si pentru buchete sau aranjamente florale. Suporta bine perioadele geroase ale iernii si nu necesita lucrari de intretinere deosebite, dar vor fi indepartate imediat ramurile uscate sau cu aspect bolnav ale tufei. Sunt o buna alegere, fiind trandafiri rezistenti si longevivi, dar si parfumati.

Foto: pinterest.es

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Goldelse, ideal pentru gradini si parcuri

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, de un galben solar, luminos, Goldelse este relativ usor de cultivat si intretinut, fiind o buna alegere pentru gradini sau parcuri.

 • Trandafirii Fulgurante, o excelenta alegere pentru gradini de neuitat

  Gasiti relativ usor diverse varietati de trandafir de culoare rosie, insa acest soi este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradini si parcuri datorita intensitatii nuantei si a parfumului dulce.

 • Trandafirii Criterion, rafinament pentru gradini mari si mici

  Un soi de trandafir teahibrid cu inflorescente de un roz delicat, o nuanta mai rar intalnita, este o alegere excelenta pentru gradini de orice dimensiuni, dar si pentru parcuri si pentru orice spatiu verde.

 • Laleaua Red Impression, o alegere clasica pentru toate gradinile

  Varietate de lalea cu aspect decorativ aparte, forma clasica si un rosu intens, catifelat, elegant, Red Impression este o alegere excelenta pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivata la fel de usor si in ghivece si jardiniere.

 • Trandafirii Kardinal

  Soi teahibrid cu flori mari, de un rosu visiniu intens si aspect decorativ deosebit, Kardinal este un trandafir bun pentru gradini si parcuri, longeviv si rezistent, care se va adapta destul de usor conditiilor climatice din tara noastra.


Warning: fopen(cache/1ae854e23f85b31d3ea3f57fb35057c1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139