Trandafirii din soiul Burgund

O varietate pe care o intalniti adesea in gradinile pasionatilor, Burgund este un soi de trandafir teahibrid relativ usor de cultivat si intretinut, foarte popular in tara noastra (il veti gasi foarte des in florarii) si il puteti cumpara la preturi accesibile. Surprinde placut prin florile mari, cu multe petale, de un rosu intens, catifelat, parfumul este dulce si placut, efectul decorativ remarcabil atat in gradini cat si in buchete. Din fericire Burgund rezista atat la perioadele de ger cat si la cele de canicule, se adapteaza bine indiferent de regiune si odata ce trandafirul a prins va veti bucura de frumusetea lui ani in sir. 
 
Pentru tufele de trandafir din varietatea Burgund este recomandat sa alegeti un loc din gradina unde aveti soare, fara curenti reci de aer (rezista si in portiuni cu semi-umbra, dar coloritul nu va fi la fel de puternic), solul perfect fiind unul fertilizat cu ingrasaminte naturale si drenare cat mai buna. Este unul dintre soiurile cu rezistenta crescuta la bolile si daunatorii care afecteaza in general trandafirii, frunzisul este de un verde inchis, cu aspect lucios, infloreste des, inflorescentele sunt mari, cu multe petale cu textura fina, catifelata, nuanta cromatica este uniforma. Un soi foarte popular, Burgund este unul dintre cele mai bune atunci cand vrei sa plantezi primul trandafir in gradina sau, de ce nu, sa adaugi un plus de culoare. Odata taiate florile rezista bine in timp si sunt recomandate nu doar pentru buchete mai mici cat si pentru decoratiuni pe spatii largi.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

 • Ridichile Viola - un soi de culoare violet

  Destul de mici, crocante, satioase, cu un gust plin si aromat, aceste ridichi din soiul Viola ar parea la fel ca varietatile traditionale daca nu ar fi coloritul, un violet deschis, foarte elegant dar cu totul neobisnuit pentru aceste legume.

 • Ridichile Korund

  Rotunde, mari, crocante, ridichile din soiul Korund pot fi o gustare delicioasa, sanatoasa, ingredientul perfect pentru salate si sunt o varietate cu productie foarte buna si usor de cultivat.

 • Trandafirul Cherry Brandy

  Varietate de trandafir teahibrid numit dupa un celebru cocktail, Cherry Brandy are un colorit pe care il veti intalni mai rar in gradinile de trandafir, roz in exterior si galben piersica in interiorul florii, impresia fiind de prospetime si eleganta.

 • Trandafirul catarator Alchymist

 • Laleaua Exotic Sun

  Cu totul diferite de laleaua clasica pe care o cunoastem atat de bine, cele din soiul Exotic Sun surprind atat prin galbenul deschis, viu, intens cat si prin forma neobisnuita a petalelor, cu margini pliate, franjurate, cu un aspect exotic si neobisnuit.


Warning: fopen(cache/126ade2650a1a6487cbfc377d715896a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139