Trandafirul Knock Out

Varietate de origine americana cu numerosi boboci medii pe fiecare tufa, cu petale de un roz-visiniu intens, vesel, elegant, Knock Out este creatia lui William Radler, care a inceput din 1980 sa cultive un nou soi, cu o surprinzatoare prospetime si rezistenta la boli. Din 2000 Knock Out incepe sa fie disponibil pe piata, cultivatorii fiind atrasi de coloritul viu, dar si rezistenta in timp a tufelor nu foarte inalte, dar si de longevitatea soiului.

Knock Out este un trandafir ce prefera zonele calduroase, cu multa lumina pe toata durata zilei, dar se poate adapta bine si intr-o portiune de teren mai umbrita. Tufele depasesc la maturitate un metru inaltime, au ramuri elastice si rezistente si pot fi plantate solitar sau (cea mai buna optiune) grupate, lasand 50-70 de cm distanta intre ele, rezultatul fiind un spatiu verde plin de trandafiri eleganti. Cel mai bun sol este unul fertil, cu drenare buna, ideal putin nisipos, iar trandafirii Knock Out se vor planta primavara sau toamna, pana in perioada in care noptile devin prea reci. Se uda abundent imediat dupa plantare si frecvent dupa, folosind cantitati moderate de apa.

Infloresc abundent, fiecare tufa acoperindu-se de boboci de un roz-visiniu puternic, atragator. Sunt trandafiri cu parfum puternic, fructat, dominat de notele dulci, si va veti bucura de florile perfecte si pentru buchete sau aranjamente florale pe toata durata verii. Sunt un soi longeviv, care tolereaza bine perioadele fierbinti ale anului sau noptile geroase de iarna. Tufele nu au nevoie de ingrijiri speciale, iar contrastul dintre verdele inchis al frunzelor si coloritul aprins al petalelor atrage imediat atentia. Sunt o buna alegere si pentru a delimita diverse zone din gradina sau pentru a marca lateralele sau colturile unui parc.

Foto: monrovia.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Victor Hugo

  Ales adesea cel mai frumos soi de trandafir din toata lumea, Victor Hugo este un trandafir teahibrid cu o indelungata istorie, pentru ca au existat cel putin patru varietati care au purtat numele celebrului scriitor, iar cel care poate fi admirat astazi a fost creat la jumatatea anilor 80 a secolului trecut.

 • Trandafiri ce poarta numele unor celebritati

  Trandafirul Cary Grant: un alt teahibrid de inspiratie si creatie franceza si un delicat omagiu adus unuia dintre cei mai carismatici actori din istoria filmului, este o varietate cu boboci eleganti, de un portocaliu rosiatic aparte.

 • Trandafirul catarator Handel

  Varietate de trandafir catarator originara din Statele Unite, unde a inceput sa fie cultivata din 1960, castigand in 1975 si prestigioasa Portland Gold Medal, Handel este o alegere foarte buna pentru parcuri si gradini, mai ales daca nu aveti foarte mult spatiu

 • Trandafirul Claude Monet

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, dubli, parfumati, alcatuiti din petale dungate in galben, roz pal si alb, pare cumva firesc pentru aceasta varietate sa poarte numele unui maestru al impresionismului care a fost si un pasionat gradinar

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.


Warning: fopen(cache/d2e098821775ac073174ff786e0c036a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139