Trandafirul Landora

Una dintre cele mai populare si rezistente varietati de trandafiri galbeni, acest soi teahibrid a fost creat in 1970, in Germania, si de atunci nu doar ca a primit mai multe premii si distinctii, dar a fost adoptat si cultivat in toata lumea, fiind foarte apreciat de cunoscatori. Landora este un trandafir teahibrid cu flori mari, de un galben puternic, longevive si perfecte pentru buchete si aranjamente florale elegante, dar si pentru gradini si spatii verzi. Impresioneaza prin eleganta si textura catifelata a petalelor late, pastrandu-si foarte bine culoarea si dupa ce sunt taiate. Au un parfum usor, foarte discret, asa ca nu sunt soiul ideal daca preferati o aroma intensa de trandafiri in gradina. 
 
Se planteaza la sfarsitul primaverii sau in toamna si vor inflori incepand din iunie pana la sfarsitul verii, chiar pana in septembrie daca sunt udati frecvent si au parte de vreme mai calda. La maturitate tufa depaseste usor 100 de cm inaltime, iar inflorescentele galbene sunt mari, cu un diametru de circa 10 cm. Au nevoie de o zona insorita, unde sa aiba cat mai multa lumina, un sol ideal putin nisipos, scurgere buna, si trebuie cel putin in perioadele calduroase sa fie udati frecvent, fara exagerari insa. La fel ca toate varietatile de trandafiri si Landora trebuie plantat intr-o zona din gradina unde este ferit de curenti reci de aer. Rezista bine in timp daca sunt udati des, se indeparteaza imediat frunzele cu pete inchise si crengile uscate, iar in primul an bobocii se taie cat mai scurt, lasand tufei mult frunzis. Planta in grupuri este perfect pentru parcuri. 

Foto: rosen-tantau.com 

 

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Victor Hugo

  Ales adesea cel mai frumos soi de trandafir din toata lumea, Victor Hugo este un trandafir teahibrid cu o indelungata istorie, pentru ca au existat cel putin patru varietati care au purtat numele celebrului scriitor, iar cel care poate fi admirat astazi a fost creat la jumatatea anilor 80 a secolului trecut.

 • Trandafiri ce poarta numele unor celebritati

  Trandafirul Cary Grant: un alt teahibrid de inspiratie si creatie franceza si un delicat omagiu adus unuia dintre cei mai carismatici actori din istoria filmului, este o varietate cu boboci eleganti, de un portocaliu rosiatic aparte.

 • Trandafirul catarator Handel

  Varietate de trandafir catarator originara din Statele Unite, unde a inceput sa fie cultivata din 1960, castigand in 1975 si prestigioasa Portland Gold Medal, Handel este o alegere foarte buna pentru parcuri si gradini, mai ales daca nu aveti foarte mult spatiu

 • Trandafirul Claude Monet

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, dubli, parfumati, alcatuiti din petale dungate in galben, roz pal si alb, pare cumva firesc pentru aceasta varietate sa poarte numele unui maestru al impresionismului care a fost si un pasionat gradinar

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.


Warning: fopen(cache/956b39b9a64801b0a4c12b8ccf9ae49b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139