Trandafirul Nina Weibull

Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu intens, cald, cu un parfum puternic dominat de notele dulci, Nina Weibull este un soi nu foarte inalt, depasind la maturitate cu putin 70 de cm, perfect pentru gradini, parcuri, spatii verzi, fie solitar, fie plantand mai multe exemplare grupate pentru a forma un spatiu plin de culoare. Este rezistent la ger sau periodele secetoase, dar trebuie urmarit cu atentie pentru ca este sensibil la boli si daunatori, dar si la curentii reci de aer (de aceea locul unde se planteaza trebuie ales cu grija). Tufele de trandafiri Nina Weibull se vor planta primavara sau toamna intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare pentru toata durata zilei, intr-un pamant cu drenare buna, eventual putin nisipos si cu un PH ideal usor acid. Se vor uda frecvent in perioada secetoasa, fara a folosi cantitati mari de apa, si se indeparteaza din vreme partile cu aspect bolnav sau uscate. Nu uitati ca periodic sa indepartati buruienile din preajma radacinilor de trandafir. 
 
Va inflori din iunie pana la inceputul toamnei, daca vremea o permite, iar tufele cu o inaltime medie de 70 de cm la maturitate vor oferi un frumos contrast intre frunzisul de un verde inchis, lucios, si bobocii de dimensiuni medii, cu petale catifelate, de un rosu puternic si cu parfum dulce. Este un soi de floribunda nu doar pentru gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase, rezista bine dupa ce este taiat si pastrat in vaza. 

Foto: lubera.co.uk

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Victor Hugo

  Ales adesea cel mai frumos soi de trandafir din toata lumea, Victor Hugo este un trandafir teahibrid cu o indelungata istorie, pentru ca au existat cel putin patru varietati care au purtat numele celebrului scriitor, iar cel care poate fi admirat astazi a fost creat la jumatatea anilor 80 a secolului trecut.

 • Trandafiri ce poarta numele unor celebritati

  Trandafirul Cary Grant: un alt teahibrid de inspiratie si creatie franceza si un delicat omagiu adus unuia dintre cei mai carismatici actori din istoria filmului, este o varietate cu boboci eleganti, de un portocaliu rosiatic aparte.

 • Trandafirul catarator Handel

  Varietate de trandafir catarator originara din Statele Unite, unde a inceput sa fie cultivata din 1960, castigand in 1975 si prestigioasa Portland Gold Medal, Handel este o alegere foarte buna pentru parcuri si gradini, mai ales daca nu aveti foarte mult spatiu

 • Nina Weibull, trandafirul de o frumusete clasica

  Soi de trandafir floribunda cu boboci mari, plini, de un rosu catifelat, avand acea forma clasica pentru aceasta floare, Nina are si un parfum puternic, dulceag, asa ca este o excelenta alegere atat pentru gradini si parcuri, cat si pentru buchete si aranjamente florale.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.


Warning: fopen(cache/21b3288a8ba28dca79d5917c9fa2fc36) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139