Trandafirul Peace

Unul dintre cele mai cunoscute soiuri de trandafir hibrid, cunoscut in trecut sub numele de "Madame A. Meilland", este un soi de o delicatete cromatica extraordinara, imbinand intr-o singura inflorescenta galbenul palid, albul pur si rozul care apare la extremitatea petalelor, practic mai multe nuante in aceeasi floare. Creatia unui nume urias in domeniul trandafirilor, horticultorul francez Francis Meilland, care a lucrat la aceasta varietate din 1935 pana in 1939, Peace este intalnit adesea in gradinile cunoscatorilor si nu putini sunt cei care au inceput sa cultive trandafiri dupa ce au vazut pentru intaia oara acest soi. Din fericire in ciuda aspectului fragil al florilor sale mari, elegante si delicate, Peace (numele sub care a fost cunoscut si vandut in 1945) este un trandafir hibrid rezistent la boli, daunatori si vreme rece, longeviv si de o rara frumusete. Interesant este ca atunci cand Germania a invadat Franta creatorul acestei varietati s-a temut ca noul sau trandafir se va pierde, asa ca a trimis cat de multe exemplare a putut prietenilor si cultivatorilor din alte tari, pentru ca in cel mai rau caz floarea sa ii supravietuiasca. De aceea si noul nume, un simbol al pacii si puritatii. Un trandafir cu o poveste pe masura frumusetii sale. 
 
Alegeti pentru acest trandafir un spatiu din gradina unde sa aiba soare, mult soare, un sol fertil (puteti sa il pregatiti cu saptamani inainte), drenaj bun si nu uitati ca desi este un soi adaptat climatului din tara noastra va avea nevoie sa fie udat frecvent in perioada de inceput. Poate sa atinga doi metri inaltime, dar in medie tufele la maturitate vor avea in jur de 150-160 de cm, florile sunt mari, cu un diametru ce depaseste de regula 15 cm, parfumul este discret si cu note dulci, iar frunzele sunt mari, de un verde inchis si rezistente. Perfect pentru gradini unde are suficient spatiu pentru a planta mai multe tufe in proximitate, dar si ca planta solitara, trandafirul Peace se adapteaza la fel de usor si in jardiniere sau ghivece pe masura. Rezista multi ani, iar tufele lasate libere vor creste repede, viguroase si puternice, iar daca indepartati bobocii care s-au trecut si portiunile uscate va veti bucura de el in timp. Perfect atat pentru gradini cat si pentru buchete, florile rezista mult timp in vaze. 

Foto: palatineroses.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Victor Hugo

  Ales adesea cel mai frumos soi de trandafir din toata lumea, Victor Hugo este un trandafir teahibrid cu o indelungata istorie, pentru ca au existat cel putin patru varietati care au purtat numele celebrului scriitor, iar cel care poate fi admirat astazi a fost creat la jumatatea anilor 80 a secolului trecut.

 • Trandafiri ce poarta numele unor celebritati

  Trandafirul Cary Grant: un alt teahibrid de inspiratie si creatie franceza si un delicat omagiu adus unuia dintre cei mai carismatici actori din istoria filmului, este o varietate cu boboci eleganti, de un portocaliu rosiatic aparte.

 • Trandafirul catarator Handel

  Varietate de trandafir catarator originara din Statele Unite, unde a inceput sa fie cultivata din 1960, castigand in 1975 si prestigioasa Portland Gold Medal, Handel este o alegere foarte buna pentru parcuri si gradini, mai ales daca nu aveti foarte mult spatiu

 • Trandafirul Claude Monet

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, dubli, parfumati, alcatuiti din petale dungate in galben, roz pal si alb, pare cumva firesc pentru aceasta varietate sa poarte numele unui maestru al impresionismului care a fost si un pasionat gradinar

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.


Warning: fopen(cache/fa7b65425fbd01de2782cbe088d0811a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139