Tratamentul cu echinacea (Echinacea purpurea)

 Dozele repetate de echinacea sporesc imunitatea organismului dumneavoastra la marea majoritate a bolilor infectioase, pornind de la cele respiratorii si pana la cistite, anexite etc. De asemenea, persoanele care au frecvent ganglionii inflamati si care la primele valuri de frig se confrunta cu umflari ale amigdalelor, raguseala, curgerea nasului si a ochilor, pot sa apeleze cu incredere la cura cu aceasta planta.

Tratamentul standard pentru amplificarea imunitatii este de 30 de zile, dar pentru cei la care boala deja s-a instalat, rezultate bune se vad din primele zile sau chiar la cateva ore de la administrarea plantei. In ultimul timp, echinacea este mai mult recomandata sub forma de drajeuri sau pulbere, intrucat tinctura luata in cantitati mari si in cure de lunga durata este mai greu de suportat de catre organism.

Planta uscata de echinacea, care se gaseste la Plafar, se macina cu rasnita electrica de cafea sau in piua, dupa care se cerne prin sita. Se iau trei lingurite rase de pulbere pe zi, pe stomacul gol. Planta se tine sub limba vreme de 10-15 minute, iar apoi se inghite cu apa. In infectiile acute se pot lua pana la sase lingurite de planta pe zi, pe stomacul gol, tinand eventual planta mai putin timp sub limba, intrucat este destul de iritanta si lezeaza tesuturile epiteliale.

Articole asemănătoare

 • Echinacea. Ce trebuie sa stim despre planta?

  Echinacea purpurea este o planta perena folosita ca remediu in medicina traditionala de sute de ani. Numita de pieile rosii “radacina sarpelui”, ea a continuat sa fie utilizata in stiinta medicala moderna, ca urmare a proprietatilor sale antibiotice si antivirale bogate.

 • Tratament cu ulei cald pentru parul aspru si incurcat

  Ingrijirea parului implica numeroase tratamente pentru hranirea firului de par. De aceea, va propunem sa incercati sa preparati la domiciliu tratamentul cu ulei cald pentru parul aspru si incurcat.

 • Tratamentul cu "saculeti" de ceapa

  Atunci cand va confruntati cu dureri de urechi este indicat sa consultati un medic specialist. Astfel puteti preveni eventualele urmari care pot aparea in timp

 • Taierea plantelor perene in primavara

  In sezonul rece, plantele perene sunt afectate de temperaturile reci si umiditatea excesiva.

 • Fitomedicina

  Medicamentele pe baza de plante sunt folosite in toate culturile si civilizatiile, acestea jucand un rol cheie si in sistemele moderne de sanatate.


Warning: fopen(cache/120355e968b165591a3d1a2cf08c08b3) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139