Troscotul in medicina naturista

O planta ce este prea usor trecuta cu vederea, troscotul poate fi gasit in general pe terenurile virane, in diverse culturi sau la marginea drumului, insa prea putini stiu ca poate fi folosit si in medicina naturista. Sub forma de infuzie (doua lingurite de troscot la o cana de apa) sau folosit pentru comprese si bai locale (doua sau chiar trei linguri de planta pentru 250 ml apa) troscotul atat de raspandit este util ca diuretic, recomandat in cazul afectiunilor renale si pentru alte boli cronice. Este relativ usor de recoltat daca nu doriti sa il cumparati de la magazinele specializate: planta se smulge pur si simplu, se indeparteaza radacinile, apoi se spala bine. 
 
- infuzia de troscot are rol cicatrizant in cazul leziunilor usoare, fiind aplicata pe rana sub forma de comprese caldute (decoct in tifon curat)
- se recomanda consumul de infuzie de troscot pentru efectul diuretic si astringent, dar si in cazul tulburarilor stomacale
- troscotul este recomandat de specialistii in medicina naturista si ca un tonic natural, ce ajuta in cazurile de anemie si oboseala cronica, revigorand organismul
- folositi infuzia de troscot pentru cure in cazurile de reumatism sau guta datorita efectului anti-inflamator
- poate sa ajute si in cazul hipertensiunii arteriale, scazand prin consumul periodic valorile acesteia
- este recomandat (o cana pe zi) si in cazul convalescentilor care isi revin crize sau operatii minore daca nu exista alte contraindicatii
- util in cazul afectiunilor renale cand se recomanda cure periodice de infuzie de troscot

Foto: gobotany.newenglandwild.org

Articole asemănătoare

  • Terapii si retete naturiste cu leustean

    O buna sursa de sodiu si potasiu, leusteanul are si vitamina A sau C, dar si calciu sau magneziu. Este folosit si in medicina naturista pentru a preveni si trata numeroase afectiuni.

  • Chimenul in medicina naturista

    Dincolo de bucatarie chimenul este utilizat in medicina traditionala pentru a preveni si trata mai multe afectiuni, semintele mici, tari si aromate fiind folosite pentru ceaiuri sau preparate sub forma de tincturi. Sunt o buna sursa de fibre, minerale (fier, potasiu, calciu, mangan) si vitamine (A, C, E).

  • Sapte ceaiuri medicinale si beneficiile oferite de acestea

    Ceaiul de musetel: una dintre cele mai cunoscute si des folosite plante medicinale este folosita de multa vreme in medicina naturista, iar ceaiul fierbinte, cu sau fara indulcitor, aromat si cu gust placut, este recomandat pentru calmarea durerilor de gingii si dinti, ameliorarea durerilor digestive sau a crampelor musculare, dar si pentru tratarea reumatismului sau a indigestiei.

  • Telina in medicina naturista

    Atat radacina cat si frunzele aromate pot fi folosite in diverse retete delicioase, dar telina este des intalnita si in medicina traditionala, pentru a preveni sau a trata naturist o gama larga de afectiuni. Banala telina are surprinzatoare efecte antibiotice si detoxifiante, si indiferent de felul in care o veti adauga dietei va veti putea bucura de beneficii diverse.

  • Ghimbirul in terapiile naturiste

    Ales pentru aroma sa picanta, usor de recunoscut, folosit sub forma de pudra, ras sau taiat in bucatele mai mari sau mai mici, ghimbirul este folosit tot mai des in bucatarie, in retete diverse, insa este de multa vreme o prezenta obisnuita si in medicina naturista.


Warning: fopen(cache/67ae740e063954b7aab65fd8124ae5ae) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139