Trucuri de ingrijire a plantelor

Atunci cand stergem praful in casa trebuie sa ne gandim si la plantele noastre! Cele cu frunze mari necesita acest lucru atat in anotimpul rece, cand lumina nu este atat de puternica incat sa ajunga sa mangaie fiecare particica, cat si in cel cald. Depunerile de praf impiedica sau incetinesc procesul fotosintezei, astfel slabind organismul plantei.

Frunzele mai tari si mai rezistente ale florilor pot fi sterse cu o laveta umeda. De asemenea este important sa le stropim mai apoi cu apa proaspata. Exista si exceptii: praful de pe frunzele violetelor se indeparteaza cu ajutorul unei pensule si fara apa, deoarece acestea sunt mai sensibile si se vor pata.

Plantele foarte delicate se vor elibera de pelicula de praf cu ajutorul dusului. Pe langa aceasta umezeala reprezinta o binefacere.

Indepartarea frunzelor uscate

Frunzele uscate sau cele vestejite, precum si partile moarte ale plantei sunt pe de-o parte total inestetice, iar pe de cealalta parte un "cuib" si un focar potrivit pentru alte boli si daunatori. Aceste parti ar trebui indepartate cat mai repede, acesta fiind un procedeu foarte simplu: frunzele si petalele uscate se rup cu mana sau se taie cu ajutorul unui cutit.

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • 6 reguli de baza pentru udarea corecta a plantelor

  Vara este anotimpul care impinge frecvent detinatorii de gradini spre doua extreme: udarea insuficienta si udarea exagerata a plantelor

 • 6 ingrediente naturale folosite in produsele de ingrijire a parului

  In natura se intalnesc sute de ingrediente care pot fi folosite direct sau indirect la ingrijirea parului. Pentru specialisti criteriul de baza care le diferentiaza, din punct de vedere al calitatii, este masura in care hranesc scalpul, iar apoi stralucirea conferita podoabei capilare.

 • Viata secreta a plantelor

  Plantele au secrete la fel cum si fiintele umane au. Afirmatia poate fi gasita in cartea scrisa in limba engleza de Peter Tompkins si Christopher Bird si care poarta titlul "The Secret Life of Plants" (Viata secreta a plantelor).

 • Toamna in livezi

  Lucrarile de ingrijire a pomilor fructiferi tin in primul rand de protejarea tulpinilor acestora, impotriva atacului rozatoarelor. Iarna iepurii si soarecii de camp rod coaja pomilor, in special a celor tineri.

 • Metode de inmultire a plantelor de apartament

  Marea majoritate a plantelor de apartament se inmultesc pe cale asexuata (vegetativa) - prin butasire, divizarea (despartirea) tufei, drajoni, stoloni, muguri adventivi, marcotaj, altoire...


Warning: fopen(cache/13b24b96dc50b3c3c033b0b3b1cb7387) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139