Varietatea speciilor de bostan

“Gigantul” decorativ este inrudit cu anumite specii de castraveti si pepeni si exista peste 200 de sortimente comestibile si multe altele care sunt renumite pentru frumusetea culorilor, jucand astfel un rol decorativ.

Dovlecelul

Dovlecelul este unul dintre cele mai raspandite si cunoscute sortimente. Acesta se gaseste in piete, in magazine sau in gradinile oamenilor in doua culori: verzi si galben. Fripturile, garniturile, gratarele sau supele primesc un gust deosebit, daca adaugam si felii sau cubulete de dovlecel. In functie de cat de copt este acesta coaja poate fi indepartata sau mancata.

Rondini

Rondini, o alta specie a bostanului, se recolteaza in luna iulie si se prepara de regula ca si ghiveci de legume. Aroma acestuia se intensifica odata ce este incalzit sau gatit si detine foarte putine calorii.

Patisson

Aceasta specie pot atinge lungimea de 15 cm si sunt mai gustosi daca ii servim in starea lor naturala. Datorita faptului ca nu trebuie sa indepartam coaja, aceasta leguma este potrivita pentru prepararea umpluturilor (in cazul ardeilor spre exemplu).

Bostanul pentru Halloween

Bostanul specific Halloween-ului, binecunoscut in America sub denumirea de “pumpkin”, poate ajunge si pana la 30 kg greutate, este de regula rotund sau oval si are o nuanta de galben intens.

Pulpa fructului se foloseste la preparate culinare precum supele sau sub forma de piure. De cele mai multe ori, intrebuintarea lui este drept decoratiune de Halloween.

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

  • Esti fan Halloween? Atunci nu risipi semintele de dovleac

    Daca tot transformi dovleacul intr-un felinar pentru noaptea de Halloween, ar fi pacat sa nu colectezi semintele in vederea valorificarii. Efortul si timpul pierdut sunt minime, in schimb, benficiile intrec orice asteptari.

  • 6 atractii naturale celebre de pe Pamant

    Cu toate stricaciunile produse de exploatarea irationala a naturii, lumea ascunde inca numeroase locuri de o frumusete covarsitoare, de la paduri cu arbori gigantici pana la recife sau fenomene geologice unicat.

  • Cura de detoxifiere a organismului

    Organismul nostru depune un efort zilnic pentru ca totul sa functioneze bine si este extrem de fericit atunci cand prin alimentatie

  • Plantele si ciupercile otravitoare

    Una dintre caracteristicile secolului XXI este cresterea dependentei fata de produsele alimentare rezultate in urma proceselor tehnologice. Indepartarea de natura care are loc simultan, a produs confuzie si nestiinta in determinarea speciilor de plante otravitoare si comestibile in mediul natural.

  • 6 unelte indispensabile gradinarului

    Orice activitate devine mai usoara si mai frumoasa cand dispunem de uneltele potrivite. Chiar daca varietatea uneltelor de gradina a luat amploare considerabil datorita aparitiei uneltelor electrice, putine dintre ele sunt necesare gradinarului.


Warning: fopen(cache/bc4ce1c78a9558d68b7eeeb52fe9585d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139