Zacusca picanta cu vinete si gogosari

 Dintre numeroasele delicii ale toamnei, va invitam sa pregatiti zacusca picanta cu vinete si gogosari.

De indata ce veti servi musafirii cu aceasta zacusca, acestia vor fi incantati sa descopere o combinatie inedita de gusturi si arome delicioase.


Ingrediente necesare:

10-20 de vinete

10-20 de gogosari

750-800 g ceapa

500 ml ulei

2 capatani de usturoi

5 ardei iuti rosii


Se prepara astfel:

Zarzavaturile se spala si se usuca pe un prosop.

Apoi se pun la copt.

Dupa ce s-au copt, se curata de coaja.

Vinetele se desfac in suvite lungi si se pun pe o planseta pentru a se scurge.

Apoi ceapa se toaca marunt si se caleste.

Cand devine aurie, se adauga 2 capatani de usturoi, fara coaja si zdrobite.

Se mai pun 5 ardei iuti rosii, care mai intai au fost copti si curatati de coaja si de seminte.

Se lasa sa fiarba toate la un loc timp de 10-15 minute.

Se adauga dupa aceea gogosarii si vinetele.

Se pun sare si piper dupa gust.

Se amesteca si se mai lasa la fiert inca 30 de minute in cuptor, la foc mic.

In cazul in care zacusca are o consistenta groasa, mai puteti adauga putina apa calda.

Cand este gata, se pune in borcane mici.

Acestea se leaga cu celofan si se lasa apoi sa stea in cuptorul fiertbinte, fara foc, vreme de 25 de minute.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/89ee59e4489b8f30d466f6b16ed2f2dc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139